Mergi direct la conținut »
Probleme la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă. Va funcţiona la putere redusă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Probleme la Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă. Va funcţiona la putere redusă

Nuclearelectrica a anunțat luni, 15 octombrie, prin intermediul unui comunicat, că Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, județul Constanța, va funcţiona, începând cu ora 13:00, la putere redusă în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un rezervor aferent grupului turbogenerator (partea clasică a centralei).

„Lucrările de reparaţie se pot efectua numai cu o reducere de putere a reactorului Unităţii 2. Estimăm că Unitatea 2 va funcţiona la putere redusă (circa 300-350 MW) pentru o perioadă de 12 ore. Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, se menţionează în comunicat, citat de Agerpres.

În luna august, Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost deconectată parțial, cauza fiind o eroare umană.

Unitatea 2 a fost pusă în operare comercială la data de 28 septembrie 2007, iar Unitatea 1 a CNE Cernavodă la data de 2 decembrie 1996. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al țării noastre.

  • Foto: HEPTA

Citește și… VIDEO/ Experiment Libertatea. Am dormit la o clinică și mi-am testat somnul. De ce suntem un neam de obosiți?


 

Close
Închide
  Close