Românul de 32 de ani fusese condamnat la executare prin spânzurare pentru trafic de droguri, dar un complet special de cinci judecători a stabilit zilele trecute ca încadrarea să fie schimbată în posesie de droguri, ceea ce l-a salvat de la moarte. Judecătorii au decis ca acesta să execute 18 ani de închisoare şi să primească 10 lovituri de baston de trestie de zahăr.

Peity fusese prins în octombrie 2011 cu 3,218.7 grame de metanfetamină. În 2016 a fost condamnat la moarte de trafic de metamfetamină în zona inspecției vamale, la Aeroportul Internațional Kuala Lumpur, iar în 2017 Curtea de Apel a respins recursul formulat.

Decizia celor cinci judecători se va aplica retroactiv și astfel, timișoreanul, mai are de executat doar 10 ani de închisoare.

Avocatul românului, Datuk N. Sivananthan, a cerut clemenţă din partea instanţei, spunând că Laurenţiu a fost crescut într-un orfelinat. Reprezentantul lui Peity a explicat că acesta a suferit „o alterare comportamentală” în urma unui accident de mașină, lucru care l-a determinat să fie „ușor influențabil”, scrie malaymail.com.

Alți doi români sunt condamnaţi la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri. Primul este Ionuţ Gologan (25 de ani) care a fost arestat în 2012, iar al doilea se numeşte Daniel Ionel Ţurcan, arestat în 2014.


Citește și: Operează 25 DE ORE pe zi! Conform tabelelor cu programul operator al Spitalului Județean Timișoara, dr. Mihai Ionac a operat și 25 de ore într-o singură dată calendaristică


 

Urmărește-ne pe Google News