MENIU CAUTĂ
, de Adrian Văduva

UPDATE | Victimele accidentului din Muntenegru, aduse în ţară

Distribuie

Angajaţii care fac parte din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor vor dona sânge la Spitalul Militar, la secţia de hematologie. Iniţiativa îi aparţine Secretarului de Stat, Anghel Andreescu.
Cele două avioane militare care urmează să aducă răniţii români în ţară au plecat spre Muntenegru de la Baza 90 Otopeni.
11 medici şi 11 asistenţi SMURD şi cinci angajaţi ai MApN se află la bordul aeronavelor. Cadrele medicale sunt coordonate de Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, potrivit Realitatea TV.
Marţi, de la ora 5.00, SMURD a adus toate echipamentele şi materialele sanitare necesare răniţilor. Avioanele se vor întoarce la Baza 90, de unde răniţii vor fi preluaţi de echipaje SMURD şi transportaţi la spitale în Capitală.
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, aflat la Podgoriţa, la spitalul unde au fost duse victimele, a declarat, luni, că persoanele rănite care vor fi aduse în ţară, marţi, cu două avioane militare, vor fi supravegheate de peste 25 de medici şi asistente, aeronavele fiind aşteptate în capitala Muntenegrului în jurul orei 9.00.
 

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii