12 Sep. 2017 16:51

FOTO | Uraganul Irma a provocat moartea a 11 persoane în Statele Unite

Distribuie

Uraganul Irma a provocat moartea a cel puțin 11 persoane în Statele Unite și a lăsat aproximativ 6,7 milioane de oameni fără curent electric, relatează BBC News. Între timp, autoritățile americane au anunțat că anumite zone din Keys, arhipelagul aflat în largul Floridei, se vor „redeschide”, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni se pot întoarce la locuințele lor sau la ce a mai rămas din ele.

Uraganul Irma a trecut, însă acum sunt evaluate pagubele provocate de urgie în statul american Florida. Potrivit ABC News, 11 oameni și-au pierdut viața pe teritoriul Statelor Unite, dintre care trei în statul american Georgia și unul în Carolina de Sud. Celelalte victime sunt din statul american Florida.

Uraganul Irma a trecut destul de rapid de teritoriul american, după ce a provocat un adevărat prăpăd în Caraibe, unde 37 de oameni au murit, dar și în Cuba, unde zece oameni au fost uciși în urma fenomenului extrem.

Între timp, locuitorii unor zone din Keys, arhipelagul aflat în sudul statului american Florida, au primit acordul autorităților de a se întoarce acasă sau la ce a mai rămas din locuințele lor. În anumite zone, accesul este restricționat rezidenților, pe măsură ce echipajele intervin pentru a curăța drumurile, dar și pentru a verifica structura de rezistență a podurilor care fac legătura cu partea continentală.

Guvernatorul Floridei Rick Scott a zburat cu un elicopter deasupra zonei, afirmând că zona este „devastată”. „Sper că toată lumea a supraviețuit. Este oribil ce am văzut, în special în Keys”, a afirmat acesta, în contextul în care mii de oameni ar fi ignorat ordinele de evacuare.

În alte zone ale statului Florida, uraganul Irma nu a provocat pagube atât de mari în comparație cu insulele din Caraibe. De exemplu, orașul Miami a scăpat doar cu mai multe străzi inundate, dar și cu mai mulți copaci smulși din rădăcină.

Zonele lovite înainte de Florida

Irma este cea mai puternică furtună atlantică într-un deceniu și a provocat distrugeri pe scară largă pe mai multe insule din Caraibe:

  • Cuba: Cel puțin 10 persoane au fost ucise de furtuna de pe insulă, spun oficialii. Trei sferturi din populație nu au electricitate
  • St Martin și St Barthelemy: Nouă persoane au murit și șapte au fost date dispărute pe teritoriile franceze, în timp ce patru și-au pierdut viața în Sint-Maarten olandez
  • Insulele Turks și Caicos: daune uriașe, dr încă nu a fost finalizată o evaluare
  • Barbuda: Mica insulă are 95% din clădiri deteriorate. Un deces a fost confirmat
  • Anguilla: Daune extinse și o persoană confirmată moartă
  • Puerto Rico: Mai mult de 6.000 de locuitori ai teritoriului SUA se află în adăposturi și multe altele fără electricitate. Cel puțin trei persoane au murit
  • Insulele Virgine Britanice: Daune raportate pe suprafețe mari și cinci morți
  • Insulele Virgine Americane: Se spune că daunele la infrastructură sunt răspândite, iar patru decese au fost confirmate

Citește și: EXCLUSIV | Delia își dezvăluie secretul. Cum scapă de trac? „Să apelezi la instinctul de supraviețuire…”


Comentarii