MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 07:43

FOTO| Uraganul Michael a ucis șapte persoane în Florida și se îndreaptă spre Georgia

Distribuie

Uraganul Michael, a treia cea mai puternică furtună care s-a abătut vreodată asupra ţărmului Statelor Unite, a dus până acum la moartea a cel puțin șapte persoane, dar numărul lor ar putea crește, anunță autoritățile din Florida citate de presa americană.

Uraganul Michael a lovit nord-vestul statului Florida cu ploi torenţiale şi rafale de vânt care au ajuns la aproape 250 km/h, au smuls acoperişuri și copaci și au distrus locuințe. Furtuna îşi continuă astăzi drumul prin statul Georgia

Localitatea Mexico Beach din Florida, situată la doar câțiva kilometri de Panama City, cel mai mare oraș lovit până acum de Michael, locul unde uraganul a ajuns miercuri deasupra uscatului, este printre cele mai grav afectate.

Joi, salvatorii căutau încă posibile victime sub dărâmăturile caselor distruse de vânt.

Între timp, meteorologii au retrogradat uraganul la categoria de furtună tropicală.

Michael, a cărui intensificare rapidă în nordul Golfului Mexic i-a luat prin surprindere pe specialişti, a ajuns pe uscat miercuri lângă Mexico Beach, la 32 de km sud-est de Panama City, Florida, cu rafale de vânt de până la 249 de km/h.

Acest uragan de categoria a patra (pe scara cu cinci trepte Saffir-Simpson) este considerat cea mai puternică furtună care s-a abătut asupra nord-vestului Floridei în ultimii 80 de ani.

„Centrul furtunii Michael se deplasează spre partea central-sudică a Georgiei. Rafalele puternice de vânt produse de furtuna tropicală vor afecta în continuare centrul şi sudul Georgiei şi se răspândesc de-a lungul coastei de sud-est a Georgiei”, a informat centrul de meteorologie din Miami.


Citește și: Respins de femeia pe care o iubea, un bărbat din Timișoara a făcut un gest care i-a adus DIICOT-ul pe cap


Citește mai multe despre florida, furtuna, mexico beach și uraganul michael pe Libertatea.

Comentarii