Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O nouă viață! Urșii subnutriți din Armenia s-au împrietenit și se distrează de minune în rezervație | GALERIE FOTO

O nouă viață! Urșii subnutriți din Armenia s-au împrietenit și se distrează de minune în rezervație | GALERIE FOTO

Cei doi urși salvați din Armenia de la o moarte sigură s-au împrietenit în sfârșit după câteva săptămâni de acomodare, în care masculul Grisha părea speriat de prezenţa Mashei. Cei doi au început să ia în greutate și să se bucure de pentru prima dată în viața lor de natură și de libertate.

De Iulian Cuibar,

Masha a fost prima care a făcut baie în piscină

După câteva prime întâlniri ”ratate”, cei doi urși au început să se joace împreună, lăsând la o parte temerile şi lipsa de încredere. Masha şi Grisha au fost eliberaţi în ţarcul de acomodare din rezervaţie, iar femela a fost prima care s-a bucurat, probabil pentru prima dată în viaţă, să calce pe iarba umezită de roua dimineţii, să privească cerul, să asculte vântul şi cântecul păsărelelor. Ursoaica s-a acomodat imediat cu împrejurimile și nu a stat pe gânduri prea mult înainte să facă o baie în piscină.

Colegul Grisha a ieşit mai târziu din camera de carantină, după ce a fost examinat de medicul veterinar al Asociaţiei Milioane de Prieteni (AMP), iar prima sa acţiune a însemnat o încercare de a se urca într-un copac. Nu a reuşit însă, fiind foarte slăbit, așa că s-a consolat și el cu o baie în piscină.

Deşi au fost vecini de când se ştiu, cei doi ursuleţi nu au socializat niciodată până acum, pentru că nu au avut şansa să se vadă, ci doar să îşi audă sunetele şi să se adulmece, fiind despărţiţi de betoane.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

”Va mai dura o perioadă până când cei doi se vor acomoda unul cu celălalt şi cu libertatea. Deocamdată, savurează mirosul de iarbă şi sunetele pădurii şi aleargă în voie, existenţa firească interzisă lor, până acum. Vor fi eliberaţi alături de ceilalţi urşi, atunci când specialiştii din rezervaţie vor hotărî că sunt pregătiţi pentru această nouă schimbare din viaţa lor”, au spus reprezentanţii AMP Braşov.

Cei doi urşi au fost aduşi din Armenia, unde fuseseră lăsaţi de izbelişte într-un parc zoologic privat, al cărui proprietar a plecat din ţară din motive medicale. Drept urmare, nemâncate şi neîngrijite, animalele ajunseseră într-o stare critică, ajungând chiar la o greutate de 8 ori mai mică decât cea normală.

Close
Închide
  Close