De Valentina Postelnicu,

Decizia de validare a afilierii europene a întrunit 84 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și trei abțineri.„

„Avem o datorie uriașă față de cei peste 2 milioane de români care au votat Alianța 2020 USR PLUS la alegerile din 26 mai și care au făcut din Alianță un jucător pe scena politică la egalitate cu PSD și PNL. Îi vom reprezenta pe români cu fruntea sus în Europa și vom încerca să reparăm tot răul pe care l-au făcut PSD și ALDE în ultimii doi ani și jumătate în ceea ce privește imaginea și credibilitatea României. Europarlamentarii Alianței 2020 USR PLUS vor demonstra că locul României este în Europa și că Europa poate însemna o sursă de progres și de prosperitate pentru toți românii”, a declarat Dan Barna, președintele USR.”

Alianța 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franței și Marii Britanii, în noul grup ALDE

În cadrul noului grup format în Parlamentul European, al cărui nume definitiv va fi stabilit în curând, delegația Alianței 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franței și Marii Britanii.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Dan Barna, a declarat că nu se pune problema afilierii Pro România la această structură din PE.

„Am văzut că au fost câteva declaraţii ale liderului Pro România. Dorinţe avem cu toţii, dar în momentul de faţă declaraţiile liderilor En Marche şi ALDE Europa au fost foarte clare – nu se pune problema afilierii domnului Ponta la această nouă grupare. Nu se pune problema afilierii Pro România la ALDE+RENAISSANCE+USRPLUS”, a precizat Dan Barna.

Întrebat dacă, personal, ar fi fost de acord cu această afiliere, Barna a răspuns: „Evident că nu. Suntem pe o poziţie consecventă. Urmare a Colectiv şi a tot ceea ce a urmat, nu se pune problema să fim în acelaşi grup europarlamentar cu oamenii – pentru că mulţi de la Pro România au fost în această situaţie – care l-au susţinut pe Liviu Dragnea să aducă România în situaţia în care ne aflăm astăzi”.

USR şi PLUS negociază un viitor politic împreună

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

PLUS și USR au decis, sâmbătă, să poarte noi discuții despre viitorul alianței lor politice.

Consiliului Național (CN) PLUS, l-a mandatat pe președintele partidului, Dacian Cioloș, să negocieze o alianță politică cu USR. La rândul său, Comitetul Politic al USR a ales o delegație care va discuta cu reprezentanții PLUS strategia la viitoarele alegeri.

Comisia de negociere a USR este formată din patru membri ai Comitetului Politic, doi membri ai Biroului Național și este condusă de președintele partidului, Dan Barna. Cei patru membri aleși de Comitetul Politic sunt Lucian Stanciu-Viziteu, deputat USR, Cosette Chichirău, deputat USR, Allen Coliban, senator USR și Cristian Moș, președinte USR Timiș. Cei doi membri din Biroul Național vor fi aleși săptămâna viitoare.

În următoarele două săptămâni, delegația USR va discuta cu reprezentanții PLUS și va prezenta câteva scenarii de colaborare la următoarea ședință a Comitetului Politic al USR, care va avea loc pe 22 iunie, la București.

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă
Recomandări

Misterul mirosului care mută nasul Brașovului. Garda de Mediu, reacție halucinantă

Cei de la USR au făcut şi analiza rezultatelor obținute în alegerile europarlamentare.

Liderii filialelor care au contribuit decisiv la victoria din 26 mai au fost USR Diaspora, USR București, cele șase filiale de sector, dar și USR Cluj, USR Timiș, USR Brașov, USR Iași, USR Sălaj și USR Constanța.

USR îşi alege conducerea prin vot direct. Congres în 13 iulie, pentru modificarea Statutului

USR vrea modificarea Statutului. Una dintre principalele modificări este propusă de Dan Barna și vizează schimbarea sistemului de vot pentru președintele partidului, în sensul ca acesta să fie ales printr-un vot direct și deschis al tuturor membrilor USR.

Sistemul alegerii prin votul direct al tuturor membrilor partidului a funcționat foarte bine la stabilirea candidaților pentru europarlamentare, așa că avem toate motivele să implementăm această variantă expresie absolută a democrației interne și pentru alegerea președintelui USR”, a mai declarat președintele USR, Dan Barna.

Odată validate propunerile de modificare a Statutului, ele vor fi dezbătute și votate în Congresul USR din 13 iulie.

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult