MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 12:36 , de Valentina Postelnicu

USR anunță că va avea propriul candidat la prezidențiale; PNL: E mai bine ca dreapta să aibă un singur candidat, pe Iohannis

Distribuie

USR a anunțat prin vocea președintelui Dan Barna, că formațiunea va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Senatorul PNL Alina Gorghiu le-a transmis, însă, că este bine ca dreapta să aibă un singur candidat, pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru ca șansele să fie cât mai mari, în contextul politic actual.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat într-un interviu că USR va avea probabil un candidat pentru alegerile prezidenţiale şi că acesta urmează să fie stabilit în urma unui referendum intern. El nu a respins ideea ca fostul premier Dacian Cioloş să fie una dintre variantele de candidat luate în calcul.

PNL le transmite celor de la USR că prin această mișcare nu ajută tabăra dreptei și șansele câștigării Președinției, în actualul context politic.

„Văd că USR reia tema privind candidatul propriu la alegerile prezidenţiale. Şi nu pot să nu mă întreb dacă asta chiar ajută tabăra dreptei în contextul politic actual. La acest moment situaţia este cam aşa: PSD a început să slăbească. Ăsta e un câştig. Pe când PSD slăbeşte, ce trebuie să facă opoziţia? Să se întărească! Cum? Păi suntem mulţi cei care avem experienţă în Parlament şi care ştim că trebuie să existe o tendinţă de unificare a opoziţiei parlamentare. Lupta în Parlament cu PSD este dură. Dar, până acum, nu a fost degeaba. Din contră, PSD a avut destulă majoritate ca să pună un Guvern (şi aşa a făcut mari pagube în economie prin OUG-uri), dar şi noi, cei din opoziţie, am avut destulă pregătire juridică să îi împiedicăm să treacă legile cum au vrut, când au vrut. Au căzut la CCR trei legi foarte dorite de PSD. Legile Justiţiei se întorc în Parlament şi nu vor ajunge în Monitorul Oficial prea curând. Nici cu Codurile nu le va fi uşor. Asta dacă opoziţia va fi unită”, a scris Alina Gorghiu, miercuri, pe Facebook.

Ea aminteşte că PNL are deja un candidat desemnat la alegerile prezidenţiale, şi anume preşedintele Klaus Iohannis, despre care spune că este cel mai bun candidat pe care îl poate avea dreapta.

„Este clar că sunt toate argumentele pentru a spune că este candidatul cel mai bun pe care îl poate avea dreapta. O spun şi sondajele, o spune şi realitatea politică. Aşa stând lucrurile, e clar că ar fi mare păcat să existe rivalităţi, chiar fronturi de luptă, între partidele dreptei. Dacă ar fi aşa, se va face, pe fond, jocul PSD. La alegerile prezidenţiale va exista un singur învingător. De asta cred că cel mai bine este ca dreapta să aibă un singur candidat, cel care are, de departe, cele mai multe argumente pentru a câştiga. Pentru ce să existe şi alţi candidaţi de dreapta care doar să se uzeze fiecare unul pe altul, fără şanse de câştig? Plus că o astfel de decizie luată repede ar crea o atmosferă de colaborare foarte bună între partidele de opoziţie. Cred că trebuie avut mare, mare grijă la ce ne dorim. Ca nu cumva să ajungem la o situaţie politică pe care nu ne-o dorim”, a scris senatorul PNL Alina Gorghiu, pe Facebook.

Citește și: LIVE TEXT | Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, la interviurile Libertatea Live. „România nu-şi dorește o Europă cu mai multe viteze'

Loading...
Comentarii