Mergi direct la conținut »
USR, după consultările cu şeful statului: Vrea introducerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ministru al Justiţiei independent
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

USR, după consultările cu şeful statului: Vrea introducerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ministru al Justiţiei independent

Reprezentanții USR i-au transmis șefului statului ca, în eventualitatea unei remanieri, să nu accepte un ministru al Justiției „care nu-și asumă ferm și explicit implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția”. USR a depus în Parlament un proiect de lege privind introducerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că i-a spus şefului statului la consultările de la Cotroceni să nu accepte, în eventualitatea unei remanieri, „un ministru al Justiţiei ce nu îşi asumă implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia”.

„Avem un raport al Comisiei de la Veneţia foarte negativ (…) În acest context, considerăm că Preşedinţia României ar putea să fie o foarte bună cupolă pentru o dezbatere şi o mediere reală între magistraţi, între politicieni, între societatea civilă şi între cetăţenii României care îşi doresc cu adevărat în continuare o justiţie independentă şi funcţională”, a afirmat Barna, care a condus delegaţia USR la consultările de la Cotroceni.

El a adăugat că tot miercuri, partidul său a depus, la Camera Deputaţilor, „un proiect de lege pentru introducerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei de la Veneţia”.

În context, a spus Barna, în cazul unei eventuale remanieri, l-a îndemnat pe preşedintele Iohannis „să nu accepte în niciun context un ministru al Justiţiei care nu îşi asumă în mod conştient şi ferm şi explicit implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia în legislaţie”.

Close
Închide
  Close