Mergi direct la conținut »
USR folosește imagini din Lituania pentru a ilustra școlile cu ”toaleta în curte” din România
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR folosește imagini din Lituania pentru a ilustra școlile cu ”toaleta în curte” din România

USR folosește imagini din Lituania pentru a ilustra școlile cu ”toaleta în curte” din România

În plin scandal cauzat de decesul unui copil căzut în fosa septică a unei școli, USR a folosit fotografii realizate în Lituania pentru a ilustra școlile cu ”toaleta în curte” din țara noastră.

De Ana Hațeg, Andrei Crăițoiu,

Pe pagina de Facebook a Uniunii Salvați România a fost postată, săptămâna trecută, o fotografie cu o toaletă din lemn. Pe ușa acesteia era o plăcuță pe care scrie ”toaletă copii”.

Imaginea este cumpărată însă de pe un site de foto stock, înființat în 2009 de un ucrainean. Acolo se poate vedea că fotografia a fost realizată de un fotograf lituanian și singura diferență este plăcuța cu scrisul în limba română.

Pe site-ul depositphotos.com, fotografia cumpărată de USR este descrisă drept: ”Latrină dublă într-un sat. Toalete vechi, rustice din lemn”.

Fotografia este însoțită de un text în care USR condamnă guvernul PSD, pentru că „nu este în stare să furnizeze nici cele mai de bază condiții pentru a funcționa școlile”.

„În Buda-Brăești, satul unde a murit înecat un copil de trei ani, fosa septică era acoperită cu o bucată ruginită de tablă. Sibiu, Botoșani, Vaslui, Bistrița Năsăud, Vrancea, Teleorman, Dâmbovița completează lista județelor unde, în ultimii ani, alți copii au murit în același mod tragic”, scrie la începutul mesajului.

„În 2020, când vom fi la guvernare, construirea toaletelor în fiecare școală va fi prioritatea noastră. Bani sunt destui. Trebuie doar să ajungă la guvernare oameni cinstiți care să nu fie rupți de realitatea din țara noastră. Guvernarea penalilor a eșuat”, scrie la finalul mesajului.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Aceasta nu este singura fotografie folosită de USR în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, cumpărată de pe site-urile străine de fotografie.

Afișul publicat de USR

Fotografia, pe un site de photo stock

Nu este prima dată când partidele sau instituțiile folosesc imagini din străinătate, cumpărate de pe site-uri specializate, pentru a ilustra România.

De exemplu, PSD a folosit o imagine din Rusia în mesajul prin care anunța că începe construcția autostrăzii din Moldova.

De exemplu în clipul de promovare a României lansat de 1 Decembrie, cu ocazia Centenarului, imaginile cu lupii românești sunt de fapt cu animale din Norvegia.


Citește și:

Cazul copilului de 3 ani mort în fosa septică din curtea școlii. ”Instituțiile vor să trăiască”! Cum fuge de răspundere Ministerul Educației

Școala din Buda, unde un copil a murit în fosa septică, verificată în urmă cu două luni. Capacul ruginit și fără balamale a fost ignorat!


 

 
 
Close
Închide
  Close