Mergi direct la conținut »
USR vrea ca înscrierea copiilor la grădinițe, în Sectorul 3, să se facă online; Ce presupune proiectul de digitalizare și cât ar costa
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR vrea ca înscrierea copiilor la grădinițe, în Sectorul 3, să se facă online; Ce presupune proiectul de digitalizare și cât ar costa

USR vrea ca înscrierea copiilor la grădinițe, în Sectorul 3, să se facă online; Ce presupune proiectul de digitalizare și cât ar costa

USR vrea ca înscrierea copiilor la grădinițe, în Sectorul 3, să se facă online. Proiectul, elaborat de consilierul local Radu Constantin și intitulat  "Platforma online înscriere grădinițe și creșe", susține digitalizarea și transparentizarea procesului de înscriere la grădinițe pentru ca toți părinții să aibă parte de o înscriere corectă și să fie evitată corupția din acest sistem.

De Valentina Postelnicu,

Propunerea USR vizează implementarea unui sistem online de înscriere a copiilor din Sectorul 3 în creșe și grădinițe. Uniunea precizează că pentru a pune în practică acest sistem este nevoie de  3 luni de zile, iar echipa care se va ocupa de proiect să fie compusă din 3 oameni.

Valoarea estimată a investiției pentru Primăria Sectorului 3 ar fi de 78.376 lei, care include și un cost operațional, de instalare și mentenanță de 4.000 de lei.

Beneficiarii ar fi părinții din Sectorul 3 care doresc înscrierea copiilor în crește și grădinițe. Proiectul prevede înființarea un portal online, de prezentare și înscriere în creșe și grădinițe, care va funcționa cu un user și parolă.

Pe portal vor apărea toate instituțiile de învățământ preuniversitar din Sector, fiecare unitate urmând a avea un cont de administrator.

Aici, părinții pot opta, online, pentru înscrierea copilului, unde vor formula o cerere. Printr-un email, părinții vor fi informați dacă cererea lor a fost acceptată sau nu. Pe portalul online vor putea fi depuse și reclamații.

Inițiatorul spune că un astfel de portal ar veni în ajutorul părinților, prin prezentarea informațiilor în timp real, dar și prin evitarea drumurilor pentru depunerea actelor. Se va realiza și o transparență a procesului de înscriere, dar și evitarea micii corupții.

Pentru autorități, acest portal ar reprezenta un ”mijloc modern de interacțiune cu cetățenii”, mai spun cei de la USR.

Citește și: Atunci și Acum | Dacian Cioloș, inginerul agronom ajuns șef al Executivului, în prima guvernare tehnocrată a României

Close
Închide
  Close