Mergi direct la conținut »
Va supraviețui România schimbărilor climatice? Avertismentul experților este clar
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Va supraviețui România schimbărilor climatice? Avertismentul experților este clar

Va supraviețui România schimbărilor climatice? Avertismentul experților este clar

Specialiştii din cadrul Eco Experts au realizat un infografic bazându-se pe informaţiile prezentate acum doi ani de Universitatea Notre Dame care a publicat atunci un index cu naţiunile care vor fi afectate de schimbările climatice.

Rezultatele experţior au fost îngrijorătoare. Ţările dezvoltate deţin o infrastructură stabilă prin intermediul căreia organizaţiile se pot adapta mult mai uşor încălzirii globale. Există ţări care sunt marcate pe hartă cu portocaliu, ceea ce înseamnă ce ele se află într-o zonă critică.

România se află pe locul 53, într-un top care începe cu țările cele mai puțin afectate și se încheie cu cele puternic afectate de shimbările climatice. Danemarca este țara în care efectele climatice se vor simți cel mai puțin, iar în Africa Centrală efectele vor fi devastatoare.

Grupul interguvernamental privind schimbările climatice (Intergovernmental Panel on Climate Change — IPCC), care întruneşte peste 1.300 de oameni de ştiinţă, prognozează o creştere a temperaturilor pe glob cu 4-5 grade Celsius până în 2100.


Imagini LIVE. Cei trei români, dați dispăruți în urma uraganului Irma, au fost găsiți și sunt în siguranță


 

Close
Închide
  Close