MENIU CAUTĂ

Vă vine să credeţi? Biblioteca Naţională va arăta ca un mall

Distribuie

Cea mai mare suprafaţă a imobilului va fi ocupată de depozitele de carte, care trebuie să găzduiască 12 milioane de volume, reviste, hărţi etc. De asemenea, mai are un spaţiu de rezervă, unde vor fi depozitate publicaţiile ce vor fi achiziţionate de Biblioteca Naţională în următorii 50 de ani. “Imobilul are şapte etaje, parter şi subsol şi patru intrări. Spaţiile de recreere se află la parter şi la etajul întâi”, ne-a spus arhitectul Eliodor Popa, şeful de proiect al lucrării.

Lucrările au costat 110 milioane de euro

”Construcţia noului sediu al Bibliotecii Naţionale a început în 1986 şi a fost sistată în 1990. Abia în 2009 a avut loc o licitaţie pentru terminarea lucrărilor. Costurile se ridică la 110 milioane de euro. Putem spune că acest sediu al Bibliotecii Naţionale respectă cele mai înalte standarde în domeniu, la nivel mondial”, ne-a declarat arhitectul Eliodor Popa.
Eliodor Popa: ”La parter va exista chiar şi o grădiniţă pentru copiii bibliotecarilor

Incintele clădirii nu produc ecou

”Pereţii interiori ai întregii clădiri sunt antifonaţi, astfel că nici o incintă a imobilului, inclusiv Atriumul de 29 de metri înălţime, nu produce ecou, ci absoarbe sunetele”, ne-a explicat ing. Andrei Ioniţă, directorul coordonator al lucrării.
Foto: Vlad Chirea

Comentarii