Mergi direct la conținut »
Vaccinul hexavalent este sigur și eficient!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Vaccinul hexavalent este sigur și eficient!

Firma care produce vaccinul hexavalent, distribuit în Programul Naţional de Imunizare din România, a ținut să reconfirme faptul că serurile de imunizare sunt sigure şi eficiente, îndeplinind toate normele de siguranţă. Aceștia au ținut să  specifice acest lucru din cauza informațiilor vehiculate în ultima vreme despre o așa-zisa legătură între sindromul hemolitic uremic de care s-au îmbolnăvit mai mulți bebeluși și vaccinul cu pricina.

De Monica Stan,

Reprezentanții firmei spun că vaccinul, indiferent sub care dintre cele trei denumiri este comercializat- Hexaxim®, Hexyon® și Hexacima® -este în deplină concordanță cu legislația locală și europeană și a fost prezentat autorităților române cu toată documentația și toate certificările de calitate necesare.

Ca și în cazul tuturor vaccinurilor furnizate către ţările Uniunii Europene, Hexaxim® a intrat pe piața din România numai după ce a primit un certificat EU de eliberare a lotului din partea Sanofi Pasteur și a unui organism independent, Laboratorul Oficial de Control al Medicamentelor (OMCL), respectând procedurile administrative ale Uniunii Europene.

Firma producătoare confirmă încă o dată faptul că au fost respectate în permanență toate procedurile europene de famacovigilență și conformitate pentru introducerea vaccinului Hexaxim® pe piața din România. Mai mult, vaccinul hexavalent, indiferent de mărcile comerciale sub care este vândut – Hexaxim®, Hexyon® și Hexacima® – sau țările sale de destinație, are ca țară de origine Franța. Totodată, producătorul garantează şi documentează întotdeauna calitatea vaccinurilor sale, cât şi a întregului proces de livrare în depozitele partenerilor agreați, iar cazul de față nu reprezintă în niciun fel o excepție de la această regulă.

Două măști pierdute în starea de alertă. Scenetă mută dintr-un salon de frizerie
Recomandări

Două măști pierdute în starea de alertă. Scenetă mută dintr-un salon de frizerie

 

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a aprobat distribuirea vaccinului Hexaxim® în România pentru a evita pe cât posibil întreruperi în aprovizionarea cu Hexacima®. Aceasta este o practică obişnuită care permite autorităților suprastatale și naționale din domeniul sănătății să gestioneze stocurile globale de vaccinuri, asigurându-se că vaccinurile pot fi redistribuite, în anumite cazuri de urgență, către cei care au cea mai mare nevoie de ele. În acest caz particular, decizia de a autoriza utilizarea Hexaxim® în România a fost luată sub îndrumarea și aprobarea autorităților naționale de sănătate

Close
Închide
  Close