Născută în prefectura japoneză Saga, Kakehi a lucrat la tipografie și s-a căsătorit cu primul ei soț în 1969, când avea 23 de ani, potrivit Asahi News. Căsătoria lor a durat 25 de ani, înainte de moartea bărbatului, în 1994. Ulterior, femeia a intrat într-o relație cu Toshiaki Suehiro, 78 de ani.

În după-amiaza zilei de 18 decembrie 2007, Kakehi a luat masa cu Suehiro și copiii săi. Criminala i-a strecurat în pastile o capsulă de cianură, conform rechizitoriului. La mai puțin de 15 minute după ce a plecat de acasă, bărbatul s-a prăbușit inconștient pe stradă. Kakehi l-a însoțit pe Suehiro la spital, dar și-a dat un pseudonim, „Hiraoka”, în fața personalului ambulanței.

Suehiro a supraviețuit și este singura dintre cele patru victime ale lui Kakehi care a reușit să trăiască. A rămas cu „disfuncții incurabile mari și cu deficiențe de vedere”. El a murit un an și jumătate mai târziu, din cauza unei boli fără legătură cu otrăvirea.

Femeia a fost logodită cu un alt bărbat, care a murit într-un accident de motocicletă. Și în corpul acestuia au fost descoperite urme de cianură.

Logodnicul, otrăvit înainte să se urce pe motocicletă

Masanori Honda avea 71 de ani și, deși suferea de diabet, era în formă bună și se dădea des cu motorul. Nu este clar cum s-au întâlnit sau cât timp s-au întâlnit, cert este că cuplul le-a spus prietenilor că intenționează să se căsătorească. Pe 9 martie 2012, bărbatul și-a pierdut conștiența în timp ce mergea cu motocicleta. La mai puțin de două ore mai târziu, la spital, medicii i-au confirmat moartea.

Dovezile au arătat mai târziu că Kakehi nu avea planuri alături de Honda. Cu două luni înainte de moartea sa, în ianuarie 2012, ea începuse deja să se întâlnească în secret cu alți bărbați, printr-o agenție de întâlniri.

A ucis un bărbat vindecat de cancer

Minoru Hioki se lupta cu o recidivă a cancerului pulmonar. Medicii îi transmiseseră însă că prin radioterapie se recuperase aproape complet. Bărbatul de 75 de ani credea că a găsit în Chisako sprijinul de care avea nevoie. După ce s-au logodit, el îi scria femeii, într-un e-mail că vrea să „rămână împreună pentru totdeauna”.

Povestea lor idilică s-a încheiat pe 20 septembrie, când cuplul a ieșit la cină. Hioki a primit, „sub masca suplimentelor alimentare sănătoase” o pilulă cu cianură.

Kakehi a mințit echipajul ambulanței, susținând că bătrânul, care leșinase, nu are familie. Hioki a murit în două ore.

Anchetă, după decesul soțului cu care se măritase de două luni

Poliția a început ancheta după ce noua cucerire a femeii, Isao, a murit în 2013, la mai puțin de două luni după ce cei doi se căsătoriseră.

Autopsiile sunt rare în Japonia și, de obicei, sunt efectuate doar când există suspiciuni rezonabile pentru o moarte suspectă. Decesul lui Isao Kakehi a fost considerat suficient de suspect pentru a justifica o autopsie, care a relevat cantități letale de ioni de cianură în inimă, sânge și stomac

Chisako a fost arestată 11 luni mai târziu, pe 20 noiembrie 2014, după ce anchetatorii au găsit în apartamentul ei capsule goale de medicamente și pulbere de cianură.

Procurorii au găsit de asemenea la locuința acesteia cărți medicale cu paginile despre otrăvire marcate și substanțe folosite pentru a masca substanța letală când este inoculată în mâncare și băuturi.

După interogatorii de mai multe luni, Kakehi a mărturisit că i-a otrăvit pe Honda, Hioki și Suehiro cu capsule de cianură.

Cazul a șocat Japonia și a evidențiat pericolele online pentru persoanele singure și vulnerabile la înșelăciunile din dragoste.

Kakehi a lăsat un traseu de dovezi în urma sa, printre acestea numărându-se aplicațiile sale de dating în care stipula că orice compatibilități potențiale trebuie să fie în vârstă, fără copii sau cu probleme medicale.

Povestea milionarei din Japonia poreclită  „Văduva Neagră”. Și-a otrăvit cu cianură cel puțin trei parteneri
Chisako Kakehi. Foto: captură Euronews

A făcut avere încasând asigurările de viață ale celor uciși

Cele trei crime pentru care a fost condamnată aceasta au avut loc între 2007 și 2013, perioadă în care femeia a strâns o avere de 4.500.000 de dolari din moșteniri și asigurările de viață ale bărbaților uciși.

În cazul primei victime, crima a fost motivată și de faptul că femeia avea o datorie neachitată, de aproximativ 437.000 de dolari. La două luni după moartea lui Suehiro, în februarie 2008, Kakehi a trimis o scrisoare copiilor săi, spunând că a rambursat banii folosind „moștenirea de la alt bărbat”.

Acuzatul desconsideră în mod flagrant viața umană pentru propria dorință financiară.

Pasaj din rechizitoriu:

Poliția crede că Kakehi este responsabilă de uciderea altor patru bărbați, pe lângă cei trei pentru care a fost acuzată, dar pentru care procurorii nu au strâns probe suficiente.

„A otrăvit victimele, după ce le-a determinat să aibă încredere în ea. Sunt crime nemiloase, planificate”, a declarat judecătorul, potrivit radiodifuziunii publice NHK.

Deși a recunoscut crimele, ea nu a oferit scuze familiilor victimelor, arătând lipsa unor „regrete sincere”.

Condamnată la moarte prin spânzurare

Curtea Districtuală din Kyodo a condamnat-o pe Chisako Kakehi la moarte, pe 7 noiembrie 2017.

Pe 30 iunie, instanța a respins apelul formulat de avocații septuagenarei împotriva pedepsei capitale, prin spânzurare.

Povestea milionarei din Japonia poreclită  „Văduva Neagră”. Și-a otrăvit cu cianură cel puțin trei parteneri
Imagine de la procesul „Văduvei Negre”. Foto: Profimedia

Avocații lui Kakehi au încercat să obțină comutarea pedepsei capitale, argumentând că aceasta suferă de demență. Judecătorul a respins cererea lor.

Instanța nu a stabilit deocamdată o dată pentru punerea în aplicare a sentinței.

„Chiar dacă reflectez la faptele mele, păcatele nu vor dispărea”

Conform legii, deținuții trebuie să fie executați în termen de șase luni de la audierea condamnării, dar experții spun că acest lucru se întâmplă rar, din cauza apelurilor.

Nu este clar dacă avocații lui Kakehi, care au refuzat să comenteze rechizitoriul, intenționează să depună o cerere pentru o nouă rejudecare, singura cale care îi salvează viața.

În singurul interviu acordat, în 2019, pentru ziarul nipon Yomiuri, Kakehi a spus: „Chiar dacă reflectez la faptele mele, păcatele nu vor dispărea”.

Captură foto: TV Asahi

Citeşte şi:

Liberalii și-au ales noua conducere. Candidații susținuți de Florin Cîțu, câștigători

Cîțu, întrebat cu cine va negocia pentru susținerea Guvernului: „Vom discuta cu toate partidele”

Rata de infectare COVID în Capitală, în creștere: 4,35 de cazuri la mia de locuitori

EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
PARTENERI - GSP.RO
EXCLUSIV „Aveam mentalitate de român infect!! Bani, mașini, femei” 😮 - Mărturie ȘOCANTĂ a unui mare talent al fotbalului românesc
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
Playtech.ro
ȘOC! Vestea INCREDIBILĂ pentru România din decembrie! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul!
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit  la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Observatornews.ro
ANIMAŢIE GRAFICĂ | Filmul accidentului din Botoşani, în care un bărbat a murit la două zile de la nuntă. O decizie pe care a luat-o la patru dimineaţa l-a costat viaţa
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
HOROSCOP
Horoscop 26 octombrie 2021. Leii sunt foarte implicați emoțional în anumite relații pe care ar trebui să le abordeze altfel
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Știrileprotv.ro
Tragedie la o zi după nuntă. Mirele a murit în mașina condusă de cavalerul de onoare
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele
PUBLICITATE
Curățarea nu este același lucru cu dezinfectarea. Află care sunt diferențele