MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2018 20:55

UPDATE/ Valentin Riciu, consilier al ministrului Carmen Dan, este anchetat în trei dosare penale

Distribuie

Unul dintre consilierii ministrului de Interne, Valentin Riciu, este anchetat în trei dosare penale: pentru înşelăciune, pentru ultraj şi pentru abuz în serviciu. Într-un comunicat de presă, Riciu susține că nu este vizat de niciun dosar penal. 

Valentin Riciu, consilier al ministrului Carmen Dan, este anchetat în trei dosare penale. În unul dintre dosare, Riciu este acuzat de înşelăciune. Concret, acesta a fost plecat la o conferinţă sindicală şi timp de 2 zile a figurat ca fiind prezent, prin semnătura în buletinul posturilor, fiind şi plătit ca fiind prezent. Într-un alt dosar, Riciu este anchetat pentru ultraj, după ce a adresat ameninţări asupra unui poliţist. În al treilea dosar penal, consilierul este acuzat de abuz în serviciu. O persoană i-a făcut plângere pentru că i-ar fi reţinut abuziv permisul de conducere.

Informaţia privind dosarul penal pentru înşelăciune a fost difuzată iniţial de postul de televiziune Digi 24, iar la câteva ore, într-un comunicat, Riciu a respins acuzaţiile.

Comunciatul transmis de Ministerul Afacerilor Interne, sâmbătă după-amiază:

Ca urmare a informațiilor apărute, astăzi, în spațiul în public, Direcția Informare și Relații Publice a MAI este împuternicită să transmită punctul de vedere al domnului consilier Valentin Riciu cu privire la acestea:

”În ultima săptămâna au apărut în spațiul public mai multe afirmații false și calomnioase împotriva mea – fie că eram prieten cu Eugen Stan, fie că eram șeful lui.

Astăzi, un post de televiziune afirma că aș avea un dosar penal de înșelăciune. Este o nouă mizerie în ceea ce mă privește. Am văzut știrea și am încercat să aflu care sunt probele în baza cărora se fac aceste acuzații. Nimic oficial, nicio probă, doar surse.

Situația o voi prezenta conducerii ministerului printr-un raport pe care îl voi înainta chiar astăzi.”

Valentin Riciu deține acum funcția de consilier în Ministerul de Interne pe probleme sindicale. Până să fie numit consilier al ministrului Carmen Dan, Riciu a lucrat peste 20 de ani la Brigada Rutieră București.

Potrivit Digi 24, Valentin Riciu ar avea  un dosar penal instrumentat de Biroul Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere, sub acuzația de înșelăciune.

Bărbatul l-ar fi putut identica pe polițistul acuzat de pedofilie pentru că a lucra mai mulți ani cu Eugen Stan.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Riciu a lăsat de înțeles că, prin funcția pe care o deține, nu a colaborat cu polițistul acuzat de pedofilie.

„Este evident că polițistul-pedofil nu avea probleme și conflicte de muncă și nu avea de ce să solicite discuții sindicale”, Valentin Riciu.

Nu mai puțin de 22 de polițiști dau explicații procurorilor, fiind bănuit că l-ar fi protejat, de-a lungul anilor, pe polițistul suspectat în 15 cazuri de abuz sexual.

Șeful Poliției Capitalei, Nicu Dragoş Orlando, a demisionat vineri seară. Alături de el a renunțat la funcție și adjunctul său, Marius Eugen Ştefan.

Sursă foto: Inquam Photos


Citește și VIDEO/ Informații pe care orice părinte trebuie să le știe. Cum îți ferești copilul de pedofili


 

Citește mai multe despre carmen dan, Valentin Riciu, consilier, dosar penal, înşelăciune și MAI pe Libertatea.

Comentarii