Mergi direct la conținut »
Vaporii ţigărilor electronice pot creşte riscul de pneumonie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Vaporii ţigărilor electronice pot creşte riscul de pneumonie

Vaporii ţigărilor electronice pot creşte riscul de pneumonie, conform unui studiu recent realizat de European Respiratory Journal.

O cercetare, publicată în European Respiratory Journal, relevă faptul că vaporii provenind de la ţigările electronice ar putea favoriza aderarea bacteriilor responsabile de apariţia pneumoniei de celulele din membrana ce căptuşeşte căile respiratorii.

Astfel, persoanele care utilizează ţigări electronice, numite generic ”vaperi”, ar putea fi mult mai vulnerabile la pneumonie, conform unui studiu recent, citat de Press Association.

Studiul vine la scurt timp după ce oficiali din cadrul Departamentului de Sănătate Publică din Anglia (PHE) i-a îndemnat pe fumători să înlocuiască ţigările obişnuite cu cele electronice pentru a le fi mai uşor să renunţe la produsele pe bază de tutun.

La începutul acestei săptămâni, PHE a susţinut că spitalele din Marea Britanie ar trebui să vândă astfel de dispozitive şi şi-a exprimat speranţa că acestea vor putea fi în curând cumpărate pe bază de reţetă decontată de Sistemul public de sănătate din Marea Britanie (NHS).

”Pneumococul este o bacterie care se poate afla în căile noastre respiratorii fără a produce o boală. Însă, în unele cazuri, poate invada celulele ce căptuşesc (căile respiratorii) provocând pneumonie sau septicemie”, a explicat Jonathan Grigg, profesor de medicină în cadrul Queen Mary University din Londra, unul dintre autorii principali ai studiului.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Florin Călinescu este unul dintre cei mai bogați oameni din showbiz, dar circulă cu metroul

Close
Închide
  Close