Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Vasile Blaga, întâlnire cu foștii lideri PDL, în frunte cu Emil Boc. Se discută implicarea sa în partid - FOTO/ VIDEO

UPDATE. Vasile Blaga, întâlnire cu foștii lideri PDL, în frunte cu Emil Boc. Se discută implicarea sa în partid – FOTO/ VIDEO

Vasile Blaga se întâlnește cu foștii colaboratori din PDL, la sediul din Aleea Modrogan. Întâlnirea are loc în contextul unor tensiuni în interiorul Partidului Național Liberal, dar și al pregătirii pentru alegerile europarlamentare din 2019. La București au venit doi mari lideri ai fostei formațiuni, Emil Boc și Gheorghe Flutur, dar și Anca Boagiu și Roberta Anastase. La întâlnire se discută despre o implicare mai mare a fostului secretar general și președinte al PDL în viața partidului. O variantă ar fi preluarea coordonării campaniei pentru alegerile europarlamentare de către Vasile Blaga, cel care a fost șef de campanie în majoritatea scrutinelor. 

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 16.00 Foștii lideri din PDL Emil Boc, Gheorghe Flutur și Anca Boagiu au ajuns la sediul central al PNL, din Aleea Modrogan. Au mai venit Cristian Rădulescu, Roberta Anastase, Mircea Man, Mircea Hava, din fosta conducere a democrat-liberalilor.

Foștii democrat liberali vor să își spună păsurile în fața fostului lider. Alexandru Pereș a recunoscut chiar că încă mai sunt tensiuni în partid, între tabăra PDl și cea din PNL. Aceștia ar dori ca Vasile Blaga să revină la conducerea partidului, după achitarea sa în justiție. Se vorbește chiar și despre o preluare a funcției de secretar general și o candidatură la alegerile europarlamentare, ținnd cont că acesta a pierdut ansa de a intra în Parlament, din cauza dosarului penal.

La sediul PNL se află și Ludovic Orban, care a venit înainte de începerea ședinței celor din fostul PDL.

Democrat-liberalii spun că, în urma discuției, trebui să se stabilească un mesaj clar de unitate a partidului, dar și câteva decizii pe care conducerea PNL trebuie să le ia în perioada următoare.

Astfel, se dorește ca PNL să își stabilească o țintă clară privind alegerile europarlamentare.

Senatorul liberal Viorel Badea a anunţat, luni, că foştii democrat-liberali vor avea o şedinţă de consultări, miercuri, cu Vasile Blaga, pentru a transmite un mesaj de unitate a partidului.

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

„Domnul Vasile Blaga este unul din foştii lideri ai partidului, a fost şi copreşedinte al PNL. Vrem să dăm un semnal de unitate. Să nu uităm că mare parte dintre actualii primari ai PNL, de exemplu, sunt foşti primari ai PDL şi o asemenea consultare este necesară, în condiţiile în care au apărut tot felul de ştiri care, din punctul meu de vedere, au încercat să dezbine Partidul Naţional Liberal”, a explicat el.

Foștii democrat-liberali vor să discute despre problemele din organizaţii şi cum să se organizeze mai bine pentru viitoarele alegeri europarlamentare.

”Noi am ales un preşedinte al PNL acum un an, care din punctul nostru de vedere performează, este prezent, are mesaj, iar în acest moment, eu consider că adevăratul nostru adversar este PSD, nicidecum colegii din PNL sau partidele din Opoziţie”, a declarat Badea, luni, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Doi jurnaliști polemizează în legătură cu românii din diaspora. „Nu sunt «sclavi» și nici «mână de lucru ieftină»”
Recomandări

Doi jurnaliști polemizează în legătură cu românii din diaspora. „Nu sunt «sclavi» și nici «mână de lucru ieftină»”

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că şi-a dat acordul pentru întâlnirea fostului copreşedinte al partidului, Vasile Blaga, cu foştii democrat-liberali.

„Sediul PNL este deschis pentru întrunirea membrilor PNL, indiferent cine sunt membrii partidului”, a spus, luni, Orban, precizând că Blaga este un lider implicat în viaţa partidului şi are relaţii foarte bune şi cu acesta, şi cu ceilalţi colegi.

Întrebat dacă există o problemă în interiorul PNL privind susţinerea sa ca preşedinte al partidului, el a negat.

„Sunt convins că sunt simple speculaţii de presă. La ora actuală, PNL este coerent, extrem de ferm în acţiunea de opoziţie faţă de majoritatea guvernamentală şi extrem de bine ancorat astăzi în procesul de construcţie a unei alternative credibile la modul în care este guvernată România astăzi”, a spus Orban.

Vasile Blaga a fost achitat în dosarul „Bani negri pentru partid”, în octombrie 2017.

INTERVIU | Ambasadorul Emil Hurezeanu: Germania are cel mai mare număr de vindecări din lume dintre pacienții cu coronavirus
Recomandări

INTERVIU | Ambasadorul Emil Hurezeanu: Germania are cel mai mare număr de vindecări din lume dintre pacienții cu coronavirus

 

Vasile Blaga a fost trimis în judecată în dosarul „Bani negri pentru partid’ , în data de 29 noiembrie 2016, de către DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială, în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

Dosarul lui Vasile Blaga a fost trimis de ICCJ la Tribunalul Bucureşti, la începutul lunii ianuarie 2017, după ce instanța supremă a constatat că nu are competenţa să îl judece, deoarece Vasile Blaga nu mai era atunci parlamentar.


Citește și:

EXCLUSIV/ Prizonieri în Iad. Am petrecut o zi la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, printre medici și pacienți (VIDEO)

Close
Închide
  Close