Mergi direct la conținut »
Curs valutar - Vasilescu: BNR dispune de variante pentru orice situație
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Curs valutar - Vasilescu: BNR dispune de variante pentru orice situație

Curs valutar – Vasilescu: BNR dispune de variante pentru orice situație

Adrian Vasilescu, cel mai apropiat sfătuitor al Guvernatorului BNR, a explicat că în ciuda haosului care pare să ameminte Uniunea Europeană după rezultatele referendumului din Marea Britanie, situația nu este scăpată de sub control. 

Brexit | Marea Britanie iese din UE – rezultate oficiale / LIVE UPDATE

”Rezultatul votului din Marea Britanie reprezintă ”materializarea unui risc pe care echipă de analiză din BNR l-a semnalat în Raportul privind stabilitatea și, din momentul în care el a fost semnalat, s-a lucrat la scenarii alternative, astfel încât BNR dispune de variante pentru orice situație care ar putea apărea”, a explicat pentru HotNews.ro Adrian Vasilescu.

Vasilescu a mai spus că efectul de contagiune poate fi mai grav decât îl anticipase. „Brexitul are un efect de contagiune foarte puternic. Mi se pare grav că vocile care au militat pentru Brexit se adresează Europei cu mesajul că trebuie să fiți și voi independenți”.

BREXIT | Ilie Șerbănescu: ”Cerșetorii români din Marea Britanie vor fi dați afară prin vize!”

Profesorul Daniel Dăianu a confirmat și el că sunt mulți surprinși fiindcă se miză pe remanerea Regatului în interiorul UE. „Până și piețele financiare au fost prinse pe picior greșit. Că să nu mai spun că declarațiile unor parteneri din UE nu au ajutat deloc. O țara, mai ales una cum e Regatul Unit, nu trebuie să fie aproape amenințată. Implicațiile politice sunt imense, acestea privind nu doar UK. Se discută despre eventualitatea unui nou referendum în Scoția, mai vedem că deja eurosceptici, naționaliști, cer referendemuri în alte Țări din UE- Franța, Olanda s.a.. Esențial este că cei care cred în Uniunea Europeană să vorbească la unison și cu statesmanship. Deci și România”, a transmis HotNews profesorul Dăianu, membru în CĂ al BNR.

Brexit | Indicii bursieri, în scădere puternică. Prețul aurului, la maximul ultimilor doi ani, preţurile petrolului scad

În acest timp, președintele Klaus Iohannis i-a convocat la ora 11:00, pe Prim-ministrul Dacian Cioloș, pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și pe liderii partidelor parlamentare, pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii. Totodată, Guvernul va avea propria reuniune de urgenta, de la ora 12.00.

Close
Închide
  Close