Absolventa a Facultatii de Arte Muzicale din San Miguel, Argentina, Analia Selis are un trecut muzical impresionant, atat ca performante obtinute – diploma in educatia muzicala si diploma pentru perfomante vocale -, cat si ca reusite artistice. Dar, pe langa activitatea muzicala, cantareata de 27 de ani este pasionata si de bucatarie, in special de mancarurile traditionale argentiniene, pe care a invatat sa le gateasca de la mama ei. (Mirela Dinica)


PERAS AL VINO (PERE IN SOS DE VIN)


Ingrediente: 1 litru si jumatate de vin rosu, 1 kg pere, 1 kg de zahar, 30 g scortisoara, condiment floare.
Mod de preparare: vinul, zaharul, condimentele si scortisoara se pun la fiert. Dupa ce da in clocot se adauga perele curatate de coaja si se mai fierbe 15 minute. Dupa ce s-a racit totul, se asaza pe farfurie si se serveste cu inghetata.


EMPANADAS


Ingrediente pentru umplutura: 1/2 kg carne de vita, tocata, o ceapa, un ardei rosu, un ardei verde, 4 oua, 2 cartofi mari, boia iute, boia dulce, comino, sare, piper. Pentru aluat: 1/2 kg faina, putina sare, 250 g untura de porc sau unt, 2 galbenusuri de ou.


Mod de preparare.
Pasta: se toaca ardeiul si ceapa si se calesc in ulei. Se adauga carnea tocata, iar dupa ce se ia amestecul de pe foc se adauga condimentele. Separat, se pun la fiert ouale si cartofii (dupa racire se toaca si se amesteca cu legumele si carnea calita).


Aluatul: faina se pune intr-un lighean, se face o gaura la mijloc si se adauga sarea,  untura topita, doua galbenusuri si un pic de apa si se face un aluat moale. Pasta si aluatul se lasa la frigider 20 de minute. Apoi se ia o bucata de aluat, se face o forma rotunda cu mana si se umple cu pasta de carne. Se inchide in forma de scoica. Se prajeste in ulei incins.


“Imi place foarte mult sa stau in bucatarie si sa gatesc in special „empanadas” – un fel de placinta preparata din carne de vaca si condimente, care se prajeste in ulei -, „asado” (un fel de mix grill) si „lacro” – o ciorba-crema, care se face din porumb, fasole si carne de vaca”, ne-a povestit Analia. Cantareata spune ca a fost impresionata de mancarurile traditionale romanesti, care i-au placut foarte mult. “Imi place ciorba de burta, iubesc slanina cu ceapa – pana sa vin in Romania nu am mancat niciodata asa ceva -, sarmalele cu smantana, piper si mamaliguta, papanasii. Mi s-a parut foarte ciudata piftia, cand am vazut-o prima data cum tremura, dar este buna. In schimb, nu as manca niciodata orez cu lapte”.


Analia a fost impresionata de faptul ca a gasit in Romania un restaurant cu specific argentinian – Argentine -, unde se gatesc numai preparate traditionale din tara ei natala. Cantareata vine uneori aici si gateste pentru clienti, acestia fiind foarte incantati de faptul ca, pe langa muzica Analiei, pe care o asculta cu mare placere, pot savura si un “empanadas” sau un “chorizo” (carnat umplut), iar ca desert “peras al vino” (pere in sos de vin) preparate chiar de frumoasa vedeta. La Argentine (situat pe strada Thomas Masaryk, nr. 7, telefon 021.619.07.35) am gasit-o si noi pe Analia si am convins-o sa dezvaluie cititorilor Libertatii cum prepara ea “empanadas” si pere in sos de vin.

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Îndrăgitul artist și iubitul lui n-au mai ținut cont de nimic și s-au sărutat în văzul lumii, pe stradă / FOTO
Unica.ro
Îndrăgitul artist și iubitul lui n-au mai ținut cont de nimic și s-au sărutat în văzul lumii, pe stradă / FOTO
Erau de nedespărțit, dar acum s-a aflat de ce Denisa Tănase s-a distanțat de sora ei, Raluca. Totul a pornit de la un fost iubit și mulți au rămas fără cuvinte când au auzit ce s-a întâmplat între ele: „N-am acuzat-o nicio secundă..."
Viva.ro
Erau de nedespărțit, dar acum s-a aflat de ce Denisa Tănase s-a distanțat de sora ei, Raluca. Totul a pornit de la un fost iubit și mulți au rămas fără cuvinte când au auzit ce s-a întâmplat între ele: „N-am acuzat-o nicio secundă..."
Din nou doliu în muzica românească! Artiștii noștri sunt în șoc după moartea colegului lor, la 48 de ani: “A făcut istorie în muzică...”
Libertateapentrufemei.ro
Din nou doliu în muzica românească! Artiștii noștri sunt în șoc după moartea colegului lor, la 48 de ani: “A făcut istorie în muzică...”
Cele 4 zodii care vor fi sub protecție divină până pe 25 decembrie. Dumnezeu veghează asupra lor
FANATIK.RO
Cele 4 zodii care vor fi sub protecție divină până pe 25 decembrie. Dumnezeu veghează asupra lor
EXCLUSIV: Ana Ularu, despre cel mai nou serial Netflix în care joacă. Ce rol are actrița în Subteran: "Mă inspiră curajul personajului meu"
Elle.ro
EXCLUSIV: Ana Ularu, despre cel mai nou serial Netflix în care joacă. Ce rol are actrița în Subteran: "Mă inspiră curajul personajului meu"
Cristela Georgescu, dezbrăcată în zăpadă! Imaginile cu soția lui Călin Georgescu au devenit virale pe internet / FOTO
Unica.ro
Cristela Georgescu, dezbrăcată în zăpadă! Imaginile cu soția lui Călin Georgescu au devenit virale pe internet / FOTO
Curier bătut cu bestialitate de doi indivizi în Cluj-Napoca, sub ochii trecătorilor. Scenele şocante au fost filmate
Observatornews.ro
Curier bătut cu bestialitate de doi indivizi în Cluj-Napoca, sub ochii trecătorilor. Scenele şocante au fost filmate
Horoscop 13 decembrie 2024. Leii au parte de o zi cu destul de multe momente în care le va fi ușor să coopereze cu cei din jur în orice problemă
HOROSCOP
Horoscop 13 decembrie 2024. Leii au parte de o zi cu destul de multe momente în care le va fi ușor să coopereze cu cei din jur în orice problemă

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI