Faptul că vasele de croazieră nu vor mai putea intra în oraș, nu înseamnă că pasagerii acestor nave nu vor mai putea vedea orașul, doar că va trebui să ajungă aici în alt fel decât până acum.
Toate navele care cântăresc mai mult de 55.000 de tone nu vor mai avea acces pe Canalul Giudecca din Veneția, cel care trece prin oraș de lângă Piața San Marco, a anunțat primarul Luigi Brugnaro.
Începând de săptămâna aceasta, navele mari vor trebui să ajungă la Marghera, un port industrial situat la nord-vest de centrul istoric al orașului.
Brugnaro a declarat că decizia este una pozitivă deoarece a găsit un echilibru între preocupările legate de mediu și problema locrilor de muncă create de industria croazierelor ”pe care nu ne putem permite să o pierdem”.
Într-un referendum neoficial luna trecută, 99% dintre venețieni au spus că navele de croazieră mari ar trebui să fie interzise în întregime din lagună. În același referendum venețienii au cerut și un grad mai mare de autonomie a regiunii față de Roma.
Anul trecut, autoritățile venețiene au declarat că intenționează să limiteze numărul turiștilor care pot intra în oraș, iar la începutul acestui an, orașul a interzis crearea de noi hoteluri în centrul istoric și a limitat numărul de restaurante care ar putea vinde pizza de felie, kebab sau alte fast-fooduri.
Guvernul promovează, de asemenea, atracțiile din zonele mai puțin vizitate ale orașului, punând în aplicare o politică a „localnicilor”, punând accent pe taxiurile de apă.
Citește și: Previziunile Uraniei pentru perioada 11 -17 noiembrie 2017. O ipostază delicată: Beneficii în conjuncție în Scorpion