MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Schipor

Veşti bune de la Constanţa! Pelicanul Costică a învins depresia!

Veşti bune de la Constanţa! Pelicanul Costică a învins depresia!
Distribuie

Noua vedetă a Microrezervației din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, pelicanul Costică, a depășit perioada de depresie. Încet, dar sigur, pasărea revine la obiceiurile sale.

pelican (10)_695x1050

Pelicanul Costică s-a remarcat dintre ceilalți pelicani de pe balta Microrezervației prin atașamentul față de unul dintre agenții de pază. Prefera să petreacă timpul în compania acestuia și să îl urmărească pe toate aleile decât să stea pe apă. Recent, prietenul său, nea Gheorghe s-a stins din viață, iar de atunci, pelicanul Costică s-a trezit singur şi nu voia să mai vadă pe nimeni. Se plimba singur prin Microrezervație, specialiștii bănuind că este vorba de o depresie. Cazul său a atras atenția vizitatorilor, care au încercat să interacționeze cu el și astfel i-au schimbat starea de spirit.

A primit foarte multe vizite și multă atenție, ceea ce l-a ajutat să treacă peste starea în care era”, ne-a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

Acum, în fiecare dimineaţă, Costică este primul prezent în locul în care este dezghețat peștele şi nu pleacă până nu primeşte cele mai mari porţii.

pelican (13)_1585x1050

Citește mai multe despre depresie pe Libertatea.

Comentarii