De Ileana Ilie,

Plăţile compensatorii se acordă pentru pierderile de venit survenite la următoarele culturi: porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfeclă de zahăr, legume în câmp, plante de nutreţ, păşuni şi fâneţe.
Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat pentru producătorii persoane fizice sunt de 280 de lei/hectar la porumb boabe, 285 de lei/hectar la floarea-soarelui, 335 de lei/hectar la soia, 1.130 de lei/hectar la cartof, 600 de lei la sfeclă de zahăr, 1.490 de lei/hectar la legume de câmp, 225,5 de lei/hectar la plante de nutreţ, 50 de lei/hectar la păşune şi 75 de lei/hectar la fâneaţă.
Pentru persoane juridice, informează Agerpres, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică, cuantumurile maxime sunt duble faţă de cele pentru persoane fizice, la toate culturile.
Schema a fost aprobată recent de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă şi este destinată producătorii agricoli care îşi desfăşoară activitatea în producţie agricolă primară (fermieri care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014; producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008; producători agricoli persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică, constituite conform legii).
Pentru a beneficia de aceste ajutoare, producătorii trebuie să deţină proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, încheiat în perioada 1 aprilie 2015 – 20 octombrie 2015, conform legislaţiei pentru situaţiile de urgenţă, semnat de membrii comisiei şi în care să fie înscrise cel puţin informaţii privind cultura, suprafaţă calamitată, precum şi procentul de calamitare de peste 30% şi să fie înregistraţi în evidenţele APIA cu cerere unică de plată aferentă anului 2015.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu