Mergi direct la conținut »
Veterinarii britanici au crezut că salvează o pasăre exotică. Ce specie era, de fapt, în mâinile lor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Veterinarii britanici au crezut că salvează o pasăre exotică. Ce specie era, de fapt, în mâinile lor

O pasăre ciudată, care inițial părea un exemplar dintr-o specie exotică, a fost recuperată de pe marginea unei autostrăzi din Marea Britanie. Ulterior, s-a dovedit a fi un caz ciudat cu care s-a confruntat echipa de medici veterinari care a capturat-o.

De Dragoș Tănase,

„Este unul dintre cele mai ciudate cazuri pe care le-am întâlnit în ultima vreme”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook de spitalul veterinar Tiggywinkles unde a fost dusă pasărea.

Potrivit clinicii veterinare din comitatul Buckinghamshire, pasărea reuşise să se acopere în întregime cu turmeric sau curry şi din această cauză nu a mai putut zbura, relatează CNN.

Pescăruşul botezat Vinny, nume inspirat de un preparat pe bază de curry, Vindaloo, avea un ”miros înţepător”, dar în rest era perfect sănătos, au precizat specialiştii.

Nu avea nevoie decât de o baie, care s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru salvatorii săi, deoarece pasărea s-a zbătut și i-a udat pe toți cei din jurul său.

Vinny și-a recăpătat culoarea albă și urmează să fie eliberat înapoi în sălbăticie.

În 2016, un alt pescăruş a căzut într-o cuvă plină cu preparatul indian tikka masala, aminteşte sursa citată.

Pasărea a fost salvată şi dusă la centrul veterinar Vale din Gloucestershire, Marea Britanie, unde a fost curăţată şi de unde a fost apoi eliberată.

FOTO: Facebook.com/Tiggywinkles-Wildlife-Hospital


Citește și:
Saci de peşti şi pescăruşi morţi, adunaţi de pe un lac de lângă Bucureşti


Close
Închide
  Close