De Simona Josan,

Victor Ponta a postat pe contul lui de Facebook o imagine din arhiva personală, din timpul unei vizite în Africa de Sud. Premierul şi-a făcut atunci o fotografie în celula în care Nelson Mandela a stat închis timp de 18 ani, la Robben Island. Numai că, şeful Executivului a făcut o gafă uriaşă, scriind că liderul mişcării anti-apartheid a făcut detenţie în acest loc timp de … 27 de ani.
„Robben Island – Acesta este locul în care Nelson Mandela şi-a petrecut aproape 27 ani după care a avut puterea să ierte şi să construiască o ţară din ruine! Într-adevăr merită omagiul întregii omeniri!”, a scris Ponta pe contul lui de Facebook.
Ponta a încurcat datele, întrucât Nelson Mandela a fost închis în celula din închisoarea Robben Island 18 ani din cei 28 pe care i-a stat în spatele gratiilor, conform site-ului southafrica.info.
Mandela a ajuns la Robben Island pe 12 iunie 1964, iar în 1982, pe 31 martie, acesta a fost mutat la închisoarea de maximă securitate Pollsmoor din Cape Town, după care la puşcăria Victor Verster, unde medicii au descoperit că suferă de TBC.

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta
GSP.RO

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta