Dezbaterile au fost amânate pentru data de 26 ianuarie 2021, după ce judecătorul a dispus „îndeplinirea legală a procedurii de citare cu inculpatul”, în Elveția, unde Micula s-a „refugiat” de mai bine de o jumătate de an, într-un hotel de 5 stele, scrie ebihoreanul.ro.
Decizia de amânare s-a luat în ciuda opoziției procurorului, care a invocat că apărătorii nu au depus niciun document din care să rezulte că milionarul și-a stabilit domiciliul sau reședința în hotelul din Elveția și, ca atare, poate să se mute oricând la o altă adresă. Singura adresă la dosarul cauzei arată că Victor Micula are reședința la Oradea.
Conform actului de acuzare, prin modalități care nu au putut fi clarificate în prezenta cauză, Victor Micula a început să relaționeze tot mai strâns cu cadre de poliție care activează în municipiul Oradea încă de la nivelul anului 2014, când inculpatul avea doar 19 ani.
Totul a culminat cu faptul că i s-a încredințat de polițiști o autospecială de poliție (posibil a Biroului Rutier), pe care a condus-o singur pe raza municipiului Oradea cu semnalele acustice pornite, îmbrăcat în uniformă de polițist.
Potrivit surselor judiciare, acest fapt rezultă dintr-o înregistare video aflată la dosar, precizează Ziare.com.
Conform rechizitoriului, Victoraș Micula „a profitat de vulnerabilitățile existente la nivelul resurselor umane din cadrul Poliției din județul Bihor și a exploatat în mod constant slăbiciunile morale ale polițiștilor”.
Astfel, Victoraș Micula a ajuns să aibă acces direct la logistica Poliției, să intre după bunul său plac în sediul Poliției Municipiului Oradea în zone în care accesul persoanelor străine este restricționat, să participe nemijlocit, din proprie inițiativă, la acțiuni polițienești sau să-l contacteze telefonic după miezul nopții pe inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bihor pentru a-i reproșa că polițiștii de la „mascați” au avut „curajul” să-l oprească în trafic.
În plus, conform rechizitoriului, Victoraș Micula a ajuns „să se deplaseze cu autospecialele Poliției la evenimente/incidente sesizate de diferite persoane fizice pe care tot el le generase, să indice polițiștilor pe cine să sancționeze și pe cine nu, să folosească arme în scopuri recreative pe raza municipiului Oradea, să ignore constant obligativitatea montării plăcuței de înmatriculare pe autoturisme ori să vâneze din elicopter”.
Micula jr și-a atribuit batjocoritor calitatea de „chestor de poliție” în fața polițiștilor din cadrul IPJ Bihor cu scopul de a-i umili, arată ancheta.
Conform documentelor trimise de procurori la Tribunalul Bihor, Victor Micula, 25 de ani, are cetățenie suedeză. El este fiul omului de afaceri Viorel Micula, care, împreună cu fratele său, Ioan Micula, dețin grupul de firme Transilvania General Import Export, European Drinks, European Food și Scandic Distiliries, grup de firme care ar controla între 25 și 30% din piața de sucuri și bere din România.
FOTO: Facebook
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro