Mergi direct la conținut »
VIDEO | Ce tronsoane de autostradă vor fi gata în 2018
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO | Ce tronsoane de autostradă vor fi gata în 2018

Nouă porţiuni de şosea de mare viteză ar urma să fie inaugurate în următoarele luni. Acestea însumează aproximativ 120 de kilometri.

Cei mai mulţi kilometri de autostradă ar urmă să fie inauguraţi pe perioada verii. Este vorba despre două loturi care fac parte din autostrada A10. Aceasta ar urma să facă legătura între autostrăzile A1 și A3, pe traseul Sebeş – Turda. În vara lui 2013 a fost anunţată licitaţia, iar câştigătorii au fost desemnaţi abia după şase luni. Autostrada A10 ar trebui să aibă, în total, 70 de kilometri, iar în următoarea lună ar trebui inauguraţi 36,8 kilometri, ca parte a loturilor 2 şi 3. Lotul 2 măsoară 24,3 kilometri  şi cuprinde porţiunea dintre pârâul Iovului şi localitatea Aiud. Lucrările au fost câştigate de asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL, pentru un cost total de 549.332.494 de lei fără TVA.

Cel de-al treilea lot din A10 are 12,5 kilometri şi leagă localitatea Aiud de aşa-numitul „nod de la Decea”, de lângă Turda. Aici ar urma să se “conecteze” două autostrăzi şi un drum naţional. Lotul a fost câştigat de asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte dAcqua SpA, pentru un cost de 420.511.921 de lei fără TVA. Ambele loturi au ca termen de finalizare în luna iunie 2018.

“Ciotul” din Voluntari

Şi tronsonul autostrăzii București-Ploiești, dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani, ar trebui finalizat în aceasta vară. Porţiunea de aproape șase kilometri ar urma să fie gata în luna august. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe o porțiune de 3,3 kilometri, A3 va dispune de iluminat public și parcări. Porțiunea către zona Pipera va avea trei noduri rutiere: unul la intersecția cu str. Petricani, unul la intersecția cu str. Gherghiței și unul  str. Popasului.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

Între Șoseaua Petricani și str. Gherghiței, autostrada A3 este proiectată ca bulevard cu trei benzi pe sens. Viteza maximă admisă între str. Petricani și str. Gherghiței, pe cele trei benzi, va fi de 80 km/h, iar între str. Gherghiței și str. Popasului va fi de 100 de km/h. Lucrările la acest tronson, între Șoseaua Petricani și Centura Capitalei trebuiau să fie gata în 2015, dar contractul a fost reziliat de CNAIR. Noul contract a fost semnat în februarie 2016, cu asocierea SC Aktor SA – SC Euroconstruct Trading 98 SRL, iar lucrările aveau ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2017.

Un sfârşit de an “fierbinte”

Dacă termenele fixate la începutul lucrărilor ar urma să fie respectate, pe finalul anului ar urma să mai fie inaugurate alte şase tronsoane de drum de mare viteză.  Cele mai multe tot pe Autostrada 3, însă în zona Transilvaniei. Este vorba despre segmentul Tg. Mures – Ogra care presupune finalizarea lotului 2 Ungheni – Ogra care măsoară 10,1 kiloemtri, despre segmentul Ogra – Câmpia Turzii care presupune închiderea şantierului pentru lotul 1 Ogra – Iernut de 3,6 kilometri şi loturile 2 şi 3 aferente segmentelor Iernut – Cheţani şi Cheţani – Câmpia Turzii care însumează 33,6 kilometri. Tot din A3 ar urma să fie inaugurat şi segmentul Nădăşelu – Gilău şi viaductul aferent.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Tot pe finalul anului ar trebui inauguraţi  şi cei 22 de kilometri din A1 Deva-Lugoj aferenţi lotului 4 Şoimus – Ilia. La acest ultim tronson lucrează asocierea Tehnostrade şi Spedition UMB pentru un cost total de aproximativ 420 de milioane de lei fără TVA.


Mesajul Angelei Gheorghiu, după ce Gabriela Firea a spus că soprana a acceptat titlul de cetățean de onoare al Capitalei. “A ales să răspundă cu inexactități”

VIDEO EXCLUSIV/ Valentina Pelinel și Patrick Borcea fac afaceri împreună. “Nimic nu se întâmplă fără știrea lui Cristi!”

VIDEO/ Programele de afterschool, o soluție pentru copiii singuri acasă. Centrul „Salvați Copiii” are grijă de 10 ani de „orfanii albi”

Close
Închide
  Close