Mergi direct la conținut »
VIDEO-CORESPONDENŢĂ | "România din Antarctica". Ce caută trei români la Polul Sud
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO-CORESPONDENŢĂ | "România din Antarctica". Ce caută trei români la Polul Sud

VIDEO-CORESPONDENŢĂ | „România din Antarctica”. Ce caută trei români la Polul Sud

Trei tineri cercetărori români sunt, la această oră, la peste 14.000 de kilometri departe de casă, într-o expediţie curajoasă care caută soluţii la problemele societăţii moderne. Echipa ştiinţifică a României este alcătuită din Corina Ițcuș, 30 de ani, Iris Maria Tușa, 35 de ani, şi Cristian Coman, 34 de ani.

De Cătălin Doscaș,

Toţi sunt doctori în ştiinţe biologice, iar cel din urmă este liderul expediţiei. Cristian Coman, originar din Cluj, este specializat în microbiologie ambientală, moleculară şi ecologie microbiană. În CV-ul său mai apare şi „dezvoltarea de noi biotehnologii bazate pe utilizarea microorganismelor din medii extreme”.

Cu alte cuvinte, este expert în cam tot ce are viaţă şi nu se vede cu ochiul liber şi se pricepe, între altele, să pună aceste organisme microscopice în slujba omului.

Tot el este şi interfaţa expediţiei, iar cu ajutorul telefonului său, Libertatea vă ţine la curent cu detaliile expediţiei până la întoarcerea echipei în ţară, programată spre sfârşitul lunii februarie.

Acum, Cristian Coman ne transmite ce caută, mai exact, echipa sa pe Continentul Alb.


CITEŞTE ŞI

VIDEO | „România din Antarctica”. Trei cercetători români au străbătut 17.000 de kilometri, într-o expediție curajoasă

Close
Închide
  Close