MENIU CAUTĂ
23 Sep. 2017 11:37

VIDEO/ Cum arată insula Belina, micul paradis din Teleorman pentru care este urmărită penal Sevil Shhaideh

Distribuie

Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu în dosarul „Belina”. Sevil Shhaideh este acuzată de procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate că în calitatea sa de secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), ar fi comis abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Despre insula Belina, micul paradis din județul Teleorman, jurnaliștii de la HotNews.ro scriau, în luna mai, că este locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea, unde a mers și cu fostul premier Sorin Grindeanu, pe vremea în care cei doi erau în relații bune. La Belina, brațul Pavel, se poate pescui caraş, crap şi peşti răpitori, inclusiv ştiucă, după cum reiese din datele Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

HotNews.ro mai scria că, potrivit mărturiilor sătenilor din Seacă, domeniul este a lui Dragnea. În acte, micul paradis aparţine companiei Tel Drum. Pentru cele 70 de hectare luate în concesiune în 2014, Tel Drum plăteşte puţin peste 7000 de lei pe lună.

Citește toată investigația AICI.

Cum arată insula Belina

Sursa video: HotNews.ro

Ce spun procurorii DNA

Sevil Shhaideh este acuzată de procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate că în calitatea sa de secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), ar fi comis abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În același dosar, anunță procurorii DNA, rezultă bănuiala rezonabilă că Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție, a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina lui Sevil Shhaideh.

Mai precis procurorii DNA arată că Plumb „a inițiat și promovat H.G. 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5 noiembrie 2013 – 6 noiembrie 2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative'.

Prin efectele acestei hotărâri de guvern s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, prin proiectul de hotărâre de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției cu privire la forța juridică a actului normativ.

Potrivit acestor informații rezultă că ministrul Rovana Plumb are calitatea de făptuitor în acest dosar, informațiile și probele adunate de către procurorii DNA, conducând către posibila implicare a acesteia în faptele cercetate.

Citește mai departe: DNA în dosarul Belina: Trebuia să pară, în urma faptelor, că insula Belina și Brațul Pavel nu aparțin de Dunăre


Românii merg la mall pentru mâncare și distracție. Câți bani scot din buzunar în fiecare zi?

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cerere în căsătorie în timpul show-ului Deliei
Loading...
Comentarii