Mergi direct la conținut »
VIDEO| Daddy Cool, confesiunile singurului vlogger caritabil din România. Cum a devenit un tătic
Ştiri Libertatea > Ştiri

VIDEO| Daddy Cool, confesiunile singurului vlogger caritabil din România. Cum a devenit un tătic „de gaşcă”

Daddy Cool, singurul vlogger 100% caritabil din România, a venit la Interviurile Libertatea Live pentru a povesti cum a apărut ideea de a împărtăşi tuturor experienţele sale de tată, problemele întâmpinate, precum şi modalităţile de a-i ajuta pe alţi copii.

De Radu Țuțulan,

Robert Diaconeasa este „Daddy Cool”, singurul vlogger 100% caritabil din România, iar de mai bine de 2 ani şi jumătate povesteşte tuturor prin ce peripeţii a trecut de când a devenit tată.

Să fii tată în România este la fel de frumos cu a fi tată în orice altă ţară. A fi părinte este o aventură, cu bune şi cu rele, este o binecuvântare pe care trebuie să o apreciem la adevărata ei valoare. Pe mine fiica mea m-a motivat să fie mai bun, mai puternic şi să ştiu foarte bine ce vreau. Şi tot datorită ei s-a născut proiectul „Amintiri din copilărie”, singurul vlog 100% caritabil din România, care este destinat să ajute copiii din medii defavorizate„, şi-a început confesiunile Robert, în direct la Interviurile Libertatea Live.

Fiindcă internetul este plin de sfaturi despre ce ar trebui să mănânce micuţii, cât timp să doarmă, sau cum să îţi faci copilul fericit şi cum îl ajuţi să îşi dezvolte inteligenţa, Robert a decis să pună bazele unui blog prin intermediul căruia să povestească întâmplările din viaţa lui de tătic, problemele şi soluţiile găsite.

Ideea blogului mi-a venit când soţia mea era însărcinată cu Ingrid şi eu mă găndeam ce fel de tată voi fi pentru copilul meu. Şi am zis că o să fiu un tată cool. Nu mai eram de acord cu ideea de a da socoteală cuiva, să vin de la 9 la 6 la birou, pentru că deja aveam 11 ani de muncă, am simţit că am nevoie de mai mult. Aşa a luat naştere „daddycool.ro”, un blog unde nu intrii să afli cum trebuie să fii părinte, sau cum să te comporţi în nu-ştiu-ce situaţie, ci este un loc unde eu îmi împărtăşesc experienţele prin care trec, îţi spun ce soluţii am găsit la situaţiile respective, iar dacă tu crezi că se pot potrivi şi în cazul tău, eşti liber să le încerci”, a continuat Robert povestea blogului său, care tocmai a fost premiat.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

Robert Diaconeasa, DaddyCool.ro, a fost recompensat cu trofeul „Blogger/Vlogger responsabil” pentru proiectul „Amintiri din copilărie”, în cadrul galei Romanian CSR Awards. Ideea de la care a pornit a fost aceea de a lansa un vlog cu interviuri realizate de el, în care unele dintre cele mai cool vedete autohtone acceptă să-și dezvăluie amintirile în scop caritabil. El a căutat singur sponsorizări și oameni care și-au dorit să contribuie în campania sa și să-i fie alături. Astfel, după cum povestește chiar el, a reușit cu ajutorul primit să ofere unor copii șansa la o viață mai bună și le-a demonstrat că visele lor merită să fie susținute.

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19
Recomandări

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19

 
Robert Diaconeasa,

Robert Diaconeasa, „Daddy Cool”, printre flori, împreună cu Ingird, fiica sa

Eu am o slăbiciune pentru copiii care provin din medii defavorizate, pentru că nici eu, când eram mic, nu am avut prea multe, şi mi-ar fi plăcut ca cineva să îmi dea măcar o şansă la o viaţă mai bună. Şi am găsit mecanismul acesta, prin care iau la întrebări vedete care acceptă să-şi dezvăluie amintirile din copilărie în scop caritabil, iar singura rugăminte pentru oamenii de acasă e să dea mesajul mai departe şi să strângem cât mai multe vizualizări. Avem patru interviuri pe lună, iar dacă strângem 100.000 de vizualizări, un sponsor ne ajută şi donează către caz 5.000 de euro”, explică Robert modalitatea prin care a reuşit să strângă, deja, prin intermediul blogului său peste 19.000 de euro pentru copiii fără posibilităţi.

Controverse în cazul asistentei din Botoșani, anunțat ca deces COVID-19, iar apoi scoasă de pe listă. Medic: ”S-a vindecat de coronavirus, dar boala a făcut ravagii în organism”
Recomandări

Controverse în cazul asistentei din Botoșani, anunțat ca deces COVID-19, iar apoi scoasă de pe listă. Medic: ”S-a vindecat de coronavirus, dar boala a făcut ravagii în organism”

 

Pentru unii, ajutorul a constat în bani de echipamente şi competiții, fiind sportivi cu mare potenţial, pentru alţii a însemnat bani pentru hrană, şi într-unul din cazuri a presupus dotarea cu un sistem modern de încălzire într-un cămin pentru copii. În total, Robert a ajutat 100 de copii din medii defavorizate, devenind astfel nu doar „un tătic cool”, ci și un bun exemplu pentru fetița lui, Ingrid.

Interviul complet cu Robert Diaconeasa, singurul vlogger 100% caritabil din România, poate fi urmărit mai jos.

CITEȘTE ȘI

VIDEO| Cum îl înveți pe copil să citească. Sfaturi practice de la Virginia Costeschi, coordonator editorial Grupul Editorial Trei

Close
Închide
  Close