MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 17:30 , de Delia Chilianu, Video: Bogdan Sorocan

VIDEO EXCLUSIV| Primul utilaj de topit zăpada a fost pus în acțiune, în Piața Victoriei

Distribuie

Primul utilaj de topit zăpada a fost pus în acțiune în Piața Victoriei. Astăzi, un excavator cu sigla RATB încărca zăpada din mormanele adunate în mijlocul pieței și le punea în utilajul respectiv.

Totodată, primarul general Gabriela Firea a prezentat oficial, miercuri, în Piața Constituției, instalațiile de topit zăpada achiziționate în premieră de Primăria Capitalei.

Mașinăria funcționează cu motorină. 'După ce este umplut cu zăpadă, o topește în circa 15 minute', ne-a spus unul dintre cei care supravegheau utilajul. Zăpada topită ajungea în canalizare, utilajul fiind racordat cu un furtun, la unul din canalele din Piața Victoriei.

Foto: Vlad Chirea

„Aceste utilaje sunt utilizate pentru topirea zăpezii rezultate din pluguirea zonelor agomerate, astfel încât să nu mai fie necesare utilaje de transport de mare capacitate, care să blocheze traficul rutier. Până în prezent s-au montat trei astfel de instalații în Piata Constitutiei și una în Piața Victoriei, iar restul vor fi amplasate zilele următoare în zone unde exista platforme betonate de depozitare a zăpezii, cum ar fi pe bd. Timișoara, în Piata Obor și la Parcul Carol”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, din Piața Constituției .

Acesta este primul utilaj de topit zăpada care acționează în Capitală. Libertatea a scris zilele trecute despre mașinile de topit zăpada pe care municipalitatea le-a achiziționat și le va folosi pentru a scăpa de nămeții din oraș.

Tipul de utilaj de topit zăpada pe care l-a achiziționat Primăria Municipiului București are o capacitate de zăpadă de topit de 10 mc/ h, conform datelor din caietul de sarcini. Utilajul are arzător diesel și cu o înălțime de încărcare cu zăpadă de 1.98 m.

Topitoarele de zăpadă reprezintă tehnologia alternativă pentru îndepărtarea rapidă a zăpezii din spațiile urbane aglomerate… Topirea, filtrarea și evacuarea zăpezii în sistemul de canalizare permite ca sarea sau nisipul dispersate inițial pe asfalt să fie reciclate și evitată astfel distrugerea asfaltului sau infectarea apelor și pânzelor freatice cu sarea respectivă în cazul topirii de la sine', este prezentat utilajul pe site-ul companiei producătoare, de unde le-a achiziționat și municipalitatea.

Loading...
Comentarii