Mergi direct la conținut »
VIDEO / Primele imagini cu românul răpit în Libia, în luna iulie. Reacția MAE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

VIDEO / Primele imagini cu românul răpit în Libia, în luna iulie. Reacția MAE

Românul răpit în Libia, în luna iulie, apare într-o înregistrare difuzată pe internet. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că verifică autenticitatea filmului.

Românul răpit în luna iulie, în Libia, și libianul alături de care este ținut prizonier, apar într-o înregistrare distribuită în mediul online. Cei doi se află în deșert, lângă o mașină în care se află un bărbat, iar pe fundal apar doi dintre răpitori cu fețele acoperite și ținând în mână arme.

Mesajul din înregistrare este transmis de prizonierul libian, în limba arabă. El face apel către guvern și Compania Națională a Petrolului să ia măsuri urgente pentru eliberarea lor deoarece suferă atât fizic cât și pe plan psihologic. ”Facem apel către guvernul libian și către Compania Națională a Petrolului să înceapă negocierilor cu răpitorii și să le asculte cererile pentru a duce la eliberarea noastră”, este mesajul transmis de cei doi ingineri răpiți.

În mesaj nu se menționează nimic despre bani și nici cine sunt răpitorii.

Românul a fost răpit în luna iulie de la compania petrolieră pentru care lucra. Alături de el, alți trei libieni au fost luați prizonieri de persoane înarmate, care nu au fost identificate. Doi au fost eliberați ulterior.

După apariția clipului pe rețelele de socializare, Ministerul Afacerilor Externe a transmis o poziție oficială spunând că în momentul de față verifică autenticitatea înregistrării. „Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze.  Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen”, se arată în cpomunicatul MAE.

Diplomația română anunță că este în continuare în ”contact permanent cu autoritățile centrale și locale libiene, reprezentanții companiei angajatoare, precum și familia cetățeanului român”.


Citește și: FOTO/ Invitații la nunta lui Dragnea Jr. și-au etalat mașinile de lux. Cine este deputatul care a ales să vină cu taxiul


 

Close
Închide
  Close