Mergi direct la conținut »
VIDEO REPORTAJ | Când viața bate...serialul! ”Las Fierbinți” e fantezie, la Fierbinți e nebunie! Sătenii figuranți plâng de dorul Aspirinei la cârciuma lui Oaie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO REPORTAJ | Când viața bate...serialul! ”Las Fierbinți” e fantezie, la Fierbinți e nebunie! Sătenii figuranți plâng de dorul Aspirinei la cârciuma lui Oaie

VIDEO REPORTAJ | Când viața bate…serialul! ”Las Fierbinți” e fantezie, la Fierbinți e nebunie! Sătenii figuranți plâng de dorul Aspirinei la cârciuma lui Oaie

Fierbinți Târg din județul Ialomița a devenit de ani buni polul comediei din România. Satul în care se toarnă celebrul serial “Las Fierbinți” mustește și azi nu numai de actori celebri, personaje principale în film, ci și de săteni, care, din când în când, sunt figuranți. I-am găsit la un pahar de bere la vestita de pe acum cârciumă “La Oaie”, un loc preferat de actorii satului.

De Remus Vlad,

După un drum de vreo jumătate de oră de la București intri în satul celebru în toată România. Pare mai degrabă un orășel, cu șosea ca-n palmă, magazine de tot soiul și o piață, de asemenea, cunoscută de cei ce vor să-și umple cămara pentru iarnă.

”Ne-a făcut dracu satul de râs. (…) E o parodie luată ca atare. (…) Cam ce se vede acolo, așa este”, sar cu gura, de cum ne văd, vedetele localității. De sub umbrela care-i apără de razele blânde ale soarelui de septembrie, bărbații își desfac rând pe rând câte o bere la sticlă din plastic. Musai marca ce apare și-n serial. Trecuți de prima tinerețe, “flăcăii” nu scapă momentul de a-și spune poveștile.

De ani buni trăiesc și de pe urma serialului care se filmează pe ulițele și-n casele lor. Unii, care nu sunt chemați la filmări, au răspândit vorba că filmul le-a făcut satul de râs. Protagoniștii din fața mea sunt, însă, fermi. Lor le place și, ori de câte ori au fost chemați, au răspuns prezent. “Fiecare cu memoria lui, cum s-ar zice”, sare de colo nea Stan, un bătrânel pe care licorile bahice pare că l-au cam doborât.

Figuranții primesc 40 de lei și o masă

Prietenii lui Bachus par mulțumiți din toate punctele de vedere. Și al rolurilor pe care trebuie să le joace, și din punct de vedere financiar. “Ne dau 40 de lei, un sandviș, cafea și o masă la prânz”, mărturisește Iulian, unul dintre figuranți, mai guraliv din fire, în timp ce desface capacul berii. E născut, crescut în Fierbinți și știe locul ca-n palmă. De muncit, a făcut-o mai mult pe la câmp, cu ziua, dar acum s-a ivit ocazia să se afirme. Ca să intre în pielea personajului, toți trec mai întâi pe la crâșmă. Fără să-i vadă producătorul. Că doar sunt vedetele satului!

Fetele din serial le-au furat inimile

“Atâta e, îmi pare rău că nu mai e Aspirina. (…) Îmi era drag de ea”, ne spune cu năduf Iulian, cel care se vrea șeful “tribului” de la cârciumă și care se oferă să ne fie ghid pe la casele deja celebre în care se filmează. Când îl întrebăm de Dalida, zâmbește cu foc și râde cu poftă, semn că actrița ce interpretează personajul îi place mult. Cât despre Geanina, săteanul spune că e foarte deșteaptă. În schimb, Giani e “belea”, după cum ne mărturisește omul. Chiar a avut și de suferit în timpul filmărilor. După cum ne spun oamenii, tânărul și-a rupt piciorul după ce a căzut de pe casă. Pare să fi fost doar un accident nefericit, care, însă, nu i-a știrbit cu nimic prestația actoricească. Toți actorii par exemple de urmat pentru oamenii locului. “Și Celentano, și Firicel sunt băieți de nota 1.000. Actorii fără figuranți nu au șanse”, conchide actorul de ocazie.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO REPORTAJ/A fost marinar pe vapor, acum e căpitan de hotel plutitor! Povestea unui bătrân ”lup de mare” care nu-și poate uita prima iubire

VIDEO EXCLUSIV/ Viața de student a Oanei Roman la Sorbona. „N-o duceam prea bine, dar mă mai chemau prietenii tatălui meu pe la Monte Carlo!”

 
 
Close
Close
Închide