Mergi direct la conținut »
VIDEO / Pelerinii de la Șumuleu-Ciuc, în așteptarea Papei Francisc: „Suntem obișnuiți cu vremea. În anii precedenți a fost cu grindină”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO / Pelerinii de la Șumuleu-Ciuc, în așteptarea Papei Francisc: „Suntem obișnuiți cu vremea. În anii precedenți a fost cu grindină”

VIDEO / Pelerinii de la Șumuleu-Ciuc, în așteptarea Papei Francisc: „Suntem obișnuiți cu vremea. În anii precedenți a fost cu grindină”

Suveranul Pontif a fost așteptat de zeci de mii de oameni la Șumuleu Ciuc, cel mai important loc de pelerinaj pentru credincioșii catolici din România. Libertatea  a vorbit cu câțiva dintre oamenii care au îndurat ploaia rece și multe ore de drum doar pentru a se uni în rugăciune cu Suveranul Pontif.

De Maria Andrieș, Eli Driu (foto), Daniel Stanciu,

Oamenii au venit să se roage alături de Papa Francisc, care oficiază Sfânta Liturghie în limba latină, însă este tradusă și în limbile română și maghiară.

„Mă rog pentru oameni, animale, pentru tot ce există pe lume și pentru mai multă înțelegere între popoare”, a spus unul dintre credincioșii aflați la Șumuleu.

Credincioșii au parcurs un drum de doi kilometri prin noroaie și ploaie, pentru a ajunge la altarul aflat în șaua muntelui Șumuleu. Unii dintre ei au mai îndurat astfel de condiții meteo, pentru că, după cum mărturisesc, aici vin în fiecare an de Rusalii.

„Suntem obișnuiți. Și în anii precedenți a fost așa, cu grindină, cu..”, a declarat un alt credincios.


Citește și:

Discursul rostit de Papa Francisc, la Catedrala Mântuirii Neamului. „Să renunțăm la garanțiile comode ale puterii, la ispitirile înșelătoare ale lumescului”

Close
Închide
  Close