Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Reportaj despre Liviu Dragnea, la televiziunea de stat din Germania: „La el acasă, este preocupat să-şi umple buzunarele”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO/ Reportaj despre Liviu Dragnea, la televiziunea de stat din Germania: „La el acasă, este preocupat să-şi umple buzunarele”

Un reportaj despre Liviu Dragnea, corupție și Belina a fost difuzat de televiziunea germană de stat ARD. Materialul realizat de jurnaliștii germani a pornit de la protestele antiguvernamentale din data de 10 august. 

„Un mare protest împotriva corupției – acestea sunt imaginile week-endului trecut în București. Cine a fost în centrul atenției demonstranților? Liviu Dragnea, președintele Parlamentului și liderul PSD”, titrează jurnaliștii televiziunii ARD. Aceștia spun că liderul PSD este considerat principalul vinovat pentru ceea ce se întâmplă în România.

„Sunt conduşi de politicieni corupţi, dar de un timp încoace nu mai suportă în tăcere. Zeci de mii de oameni protestează în toată România. Cerinţa lor: Demisia. În centrul atenției stă el: Liviu Dragnea, președintele Parlamentului României. La el acasă, este preocupat să-şi umple buzunarele”, începe reportajul ARD, care prezintă și imagini de la protestul din 10 august.

Jurnaliștii germani continuă materialul cu imagini din județul Teleorman și insula Belina, unde echipa a ajuns împreună cu ziarista Carmen Dumitrescu, cea care a documentat zeci de afaceri ale lui Dragnea în Teleorman. Aici, jurnaliștii au stat de vorbă cu Nicu Bursășteanu, un fost pescar care a declarat că de când a fost privatizată insula, nici el şi nici ceilalţi pescari nu mai au voie să pescuiască aici. „Pescuitul a fost singura mea sursă de venit. Sunt foarte furios”, le-a spus Bursășteanu jurnaliștilor germani.

Reportajul televiziunii de stat din Germania menționează și problemele pe care le are liderul PSD cu legea în România: dosarul TelDrum și condamnarea sa într-un alt dosar.

Jurnaliștii amintesc și de faptul că Laura Codruța Kovesi a fost demisă la cererea Guvernului și prezintă alte imagini de la protestul din 10 august și incidentele dintre jandarmi și protestatari, despre care spun că au fost „cea mai brutală intervenţie din anii 90 încoace”.

Urmăriți reportajul realizat de televiziunea ARD:


CITEȘTE ȘI: 

Editorial de Claudiu Săftoiu. 11 fapte neclare pentru care mitingul din 10 august trebuie clarificat

Close
Închide
  Close