Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Viorica Dăncilă, mesaj la preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Un subiect sensibil, absent din discursul premierului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO/ Viorica Dăncilă, mesaj la preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Un subiect sensibil, absent din discursul premierului

Premierul Viorica Dăncilă a transmis pe 1 ianuarie 2019, ziua în care România preia oficial preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, un mesaj către români. A anunţat că autorităţile sunt pregătite pentru această responsabilitate şi a prezentat cele mai mari provocări pentru următoarele 6 luni. Una însă, posibil cea mai importantă, a lipsit însă din discursul Vioricăi Dăncilă.

De Ștefan Pană,

„2018 a fost anul României centenare. 2019 va fi cel al României europene, promotor al coeziunii între statele membre. Este esenţial ca în acest moment simbolic pentru destinul european al ţării noastre să dovedim încredere, forţă şi înţelepciune”, a spus premierul.

Dăncilă le-a transmis românilor că ţara noastră va avea şi şansa, dar şi responsabilitatea de a demonstra şi valorifica „potenţialul şi valenţele sale europene”.

Ea a explicat că următoarele 6 luni presupun gestionarea cu imparţialitate şi profesionalism a temelor aflate pe agendă, de la cele mai simple, până la cele mai complexe.

Marele absent din discurs

Premierul a dat exemple de teme pe care România va trebui să le gestioneze în cele 6 luni cât deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

A vorbit despre definirea bugetului UE post-2020, funcţionarea pieţei unice europene şi competitivitatea industriei europene, de impulsionarea digitalizării, industriei europene şi evoluţiei inteligenţei artificiale, de drepturile sociale, de agenda de securitate interne, lupta împotriva terorismului, de gestionarea provocărilor determinate de migraţie.

Nu a spus însă niciun cuvânt despre Brexit şi despre soarta muncitorilor români din Marea Britanie. Această este o temă principală a preşedinţiei noastre şi a fost, de altfel, anunţată în repetate rânduri de autorităţi.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Sunt un om al dialogului şi al consensului. Am încredere că împreună insituţii ale statului, forţe politice şi societate civilă, ne vom coagula forţele şi vom participa constructiv pentru un mandat de succes al României”, a mai spus premierul României, în mesaj.

România a preluat la 1 ianuarie preşedinţia rotativă a Consiliului UE, pe care o va deţine pentru următoarele 6 luni.

Citeşte şi: ANUL POLITIC 2019: România preia 6 luni Preşedinţia Consiliului UE. Românii, chemaţi la vot, în două tururi. Iohannis luptă pentru un nou mandat la Cotroceni

Close
Închide
  Close