Mergi direct la conținut »
Viena, pe primul loc în topul orașelor cu cel mai bun trai din lume. Capitala Austriei a detronat Melbourne
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Viena, pe primul loc în topul orașelor cu cel mai bun trai din lume. Capitala Austriei a detronat Melbourne

Melbourne a fost detronat de Viena în topul orașelor cele mai ”locuibile” din lume, după șapte ani în care a ocupat primul loc.

Raportul întocmit de The Economist | Intelligence Unit clasifică 140 de oraşe din toată lumea pe baza unor criterii precum stabilitatea, cultura mediul, educația și infrastructura. Restul pozițiilor din top 10 sunt împărțite între Australia (Sydney pe locul al 5-lea şi Adelaide pe al 10-lea), Japonia (Osaka pe locul al 3-lea şi Tokyo pe locul al 6-lea), Canada (Calgary pe locul al 4-lea, Vancouver pe locul al 6-lea şi Toronto pe al 7-lea) şi Danemarca (Copenhaga pe locul al 9-lea).

Viena și Melbourne au fost separate de doar 0.7%, capitala Austriei ameliorând suficient stabilitatea pentru a urca pe primul loc al topului.

Totodată, documnetul mai conține și o notă specială, unde este precizat că Osaka și-a îmbunătătțit transportul public și că a înregistrat o scădere în rata criminalității, ceea ce a dus la obținerea de scoruri mai mari în materie de infrastructură și stabilitate. Osaka este clasat la doar 0.7% în spatele orașului Melbourne.

Patru orașe – Hamburg din Germania, Helsinki din Finlanda, Perth din Australia şi Auckland din Noua Zeelandă – au ieșit în acest an din top 10, dar nu din cauza deteriorării condițiilor de trai, ci datorită ameliorărilor produse în orașele concurente. Stabilitatea relativă prelungită în vestul Europei le-a permis mai multor orașe mari să-și îmbunătățească raitingul privind amenințarea teroristă față de anii trecuți, cu excepția capitaliei Poloniei, Varșovia.

Între timp, pe ultimele locuri în top se află Damasc (Siria), Dacca (Bangladesh), Lagos (Nigeria), Karachi (Pakistan) şi Port Moresby (Papua Noua Guinee), conflictele fiind responsabile pentru multe dintre ratingurile scăzute obţinute. Sondajul nu include mai multe dintre cele mai periculoase capitale ale lumii, precum Bagdad şi Kabul.

Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
Recomandări
Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
 

„Deşi în ultimii ani oraşele din Europa au fost afectate de extinderea unei ameninţări percepute a terorismului în regiune, care a provocat măsuri sporite de securitate, în ultimul an s-a putut vedea o revenire la normalitate”, se precizează într-un comunicat al EIU publicat marţi.

Viena are multe spații verzi și podgorii, iar transportul public este ieftin și eficient. Vinema mai este un oraș în care locuitorii se simt în siguranță, criminalitatea fiind aproape inexistentă.


CITEȘTE ȘI: Consilier în Guvernul României, mesaj şocant după incidentele de vineri din Piaţa Victoriei: „Trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă!”


 

Close
Închide
  Close