Viermele din ochi, luat de la un câine?

10 martie 2010 16:08

Cazul bucureşteanului căruia medicii i-au scos din ochi un vierme de 10 cm a şocat pe toată lumea. Doctorii susţin că bărbatul a avut noroc: vederea nu i-a fost afectată. Dr. veterinar Liviu Harbuz crede însă că astfel de cazuri se pot înmulţi necontrolat, pentru că aceşti viermi parazitează mai ales animalele de companie: căţeii şi pisicile crescute în casă.

4337-234084-lib.jpgSpecialiştii parazitologi au căzut de acord că viermele scos din ochiul bărbatului aparţinea speciei dirofilaria şi a fost transmis de un ţânţar. Sursa parazitului: un câine sau o pisică bolnavă, cred medicii de la Laboratorul Spitalului Veterinar Ilioara din Capitală (tel. 0744.300.304).

“Ţânţarul preia larvele de la animalul bolnav şi, prin înţepătură, le poate transmite la om. Parazitul se localizează în ochi, la ţesuturi şi organe, chiar şi la inimă”, explică dr. Liviu Harbuz.4337-234085-dr.jpg

Pentru a depista dacă pisica sau câinele dumneavoastră are paraziţi, se pot face analize la cabinetele veterinare. Animalele de casă trebuie frecvent deparazitate. Dirofilarioza nu a fost întâlnită până de curând la noi în ţară, dar încălzirea globală a făcut ca aceasta să ajungă şi în arealul nostru”, susţin veterinarii.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro