Mergi direct la conținut »
Vietnamezii "înhață" joburile refuzate de români. Bărbații merg pe șantier, femeile se fac bone
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Vietnamezii „înhață” joburile refuzate de români. Bărbații merg pe șantier, femeile se fac bone

Poate părea ciudat, dar străinii caută locuri de muncă în România. Potrivit unor statistici ale Inspectoratului General pentru Imigrări, în primele şase luni ale acestui an 4.660 de cetăţeni din alte ţări au solicitat avize de angajare. Cifra este cu 50 la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De Remus Vlad,

Cum mulți români preferă să stea pe ajutorul social oferit de stat, angajatorii s-au reorientat către forţă de muncă ieftină, din „afară”. Şi vorba aceea, de clienţi nu duc lipsă!

Conform datelor de la Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), mii de străini vin în fiecare an să lucreze în diferite domenii, la firme româneşti. În primul semestru din 2018, 4660 de cetăţeni de alte naţionalităţi au ales să vină să muncească în România şi au cerut avize de angajare.

Cei mai mulţi sunt din Vietnam (1500), Turcia, Nepal şi China şi au ales societăţi comerciale din Bucureşti, Ilfov şi Timiş.

În ce domenii au ales aceștia să lucreze? Bărbaţii s-au orientat către construcţii, unde muncesc ca zidari, sudori şi lăcătaşi, iar femeile sunt guvernante sau ajutor de bucătar.

Chiar dacă cei mai mulţi ajung să lucreze legal în România, sunt şi străini, dar şi angajatori care încalcă legea. În cele şase luni ale acestui an, ofiţerii IGI au descoperit 243 de cetăţeni din alte ţări care munceau ilegal în ţara noastră.


Donald Trump i-a scris lui Klaus Iohannis. Liderul de la Casa Albă i-a cerut scuze președintelui României pentru anularea întâlnirii de la summit-ul NATO

Close
Închide
  Close