Consumul moderat si regulat de vin este un factor important in scaderea riscului deceselor de boli de inima.
Studiile facute in Anglia si Danemarca au aratat ca cei care nu consuma vin au mai multe sanse de a se imbolnavi de inima.
Poate fi consumat si in curele de slabire
„In cantitati moderate, vinul poate fi consumat si in regimul de slabire pentru ca nu contine grasimi, colesterol sau fibre, fiind furnizor de energie si un bun digestiv. In functie de culoarea, taria si tipul vinului, variaza si aportul acestuia. Cel mai indicat, din punctul de vedere al siluetei, este vinul alb sec, deoarece este cel mai sarac in proteine si calorii. El este urmat de vinul rosu sec, care este un excelent antioxidant. De asemenea, vinul este recomandat si in anemii, deoarece poate stimula pofta de mancare contribuind la echilibrarea balantei nutritionale”, a afirmat prof. Dr. Ileana Marinescu, medic endocrinolog si nutritionist la Institutul „C. I. Parhon”.
Vinul rosu previne aparitia cancerului. Marele merit apartine flavonoidelor, care anihileaza efectul nociv al radicalilor liberi.
Alt component care se gaseste numai in vinul rosu este quercentina. Studii de laborator demonstreaza ca aceasta substanta creste imunitatea organismului, previne aparitia cancerului si a bolilor de inima, prelungeste viata celulelor cu 80%, stimuleaza miocardul, care, in conditii de stres, nu mai poate functiona cu eficienta maxima. Vinul dilata vasele capilare si ajuta la prevenirea anginei pectorale si a formarii de cheaguri.