De Adrian Ilie,

În discursul susținut în fața delegaților, Viorel Cataramă a afirmat că România trebuie să se desprindă de ideologiile de stânga care au dominat scena politică și după 1989.

„Toate forţele politice din 1990 au fost socialiste sau neomarxiste, au dus o politică socialistă care înseamnă să îţi umfli statul până plezneşte, cu angajaţi a stat, să îi îndopi cu privilegii, salarii, ajutoare sociale, pensii speciale. Toate guvernele au făcut la fel, iar România a ajuns să aibă 30% din personalul care munceşte angajat la stat. România este ţara paradoxului absolut în lume, clasa de mijloc fiind reprezentată de membrii aristocraţiei bugetare, angajaţi la stat, iar cei care ar trebui să reprezinte clasa de mijloc, cei din sectorul privat, au salarii mai mici decât cei de la stat. România se scufundă fără un sector privat puternic”, a spus Cataramă, citat de Mediafax.

În cazul în care va ajunge președinte, Viorel Cataramă a susținut că se va folosi de CSAT pentru a adopta direcții de strategie de securitate națională care să fie obligatorii pentru toate instituțiile.

„Un Parlament corupt şi incompetent, socialist până în măduva oaselor, ar refuza să pună în practică deciziile CSAT, iar atunci preşedintele are la dispoziţie referendumul şi întreabă poporul. Dacă totuşi se refuză, se poate declara starea de necesitate şi lua măsuri coercitive împotriva oamenilor sau structurilor care nu pun în aplicare referendumul. Cei care refuză trebuie să fie acuzaţi de înaltă trădare”, a mai spus Viorel Cataramă.

Programul său mai stipulează reducerea numărului de angajați din sectorul public la numai 10% din numărul total și stabilirea unui deficit bugetar zero.

Citeşte şi:

O nouă candidatură la prezidenţiale: Viorel Cataramă, preşedintele Dreptei Liberale, spune că se înscrie în cursa electorală

Viorel Cataramă deschide lista de candidați a Dreptei Liberale pentru alegerile europarlamentare

Viorel Cataramă a demisionat din PNL și își face partid. Vrea să taie în carne vie pentru venituri la buget

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă