MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe şeful statului că a transformat şedinţa solemnă a Parlamentului în campanie electorală: „Îmi cer scuze eu!”

Distribuie

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat, marţi, de la tribuna Parlamentului, pe preşedintele Klaus Iohannis, că a transformat o ședință solemnă, dedicată NATO, într-un eveniment de campanie.

”Îmi pare rău că într-un astfel de moment unii au ales să facă campanie electorală. Regret discursul președintelui și îmi cer scuze eu, prim-ministrul României, tuturor celor care astăzi se așteptau la o ședință solemnă, un eveniment major.”, a spus Dăncilă.

„România a fost şi este unul dintre contributorii importanţi la operaţiile şi misiunile NATO”, a mai declarat premierul Viorica Dăncilă.

„În 2019 ne vom menţine printre primele cinci state contributoare cu trupe la misiunea din Afganistan. Vom contribui, de asemenea, la coaliţia globală. Expresia ultimă a angajamentului asumat de România o reprezintă sacrificiul militarilor români care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii aliate. Gestul lor trebuie sa ne reamintească de lecţiile învăţate în fiecare etapă a parcursului nostru euroatlantic. Doar astfel vom putea oferi şi altora opţiunea alegerii unui drum nou şi sigur, având conştiinţa faptului că securitatea tuturor depinde de angajamentul individual al fiecăruia dintre noi”, a declarat premierul în plenul Parlamentului la şedinţa solemnă prilejuită de împlinirea a 15 ani de la aderarea României la NATO.

Şeful executivului şi-a exprimat convingerea că Alianţa Nord Atlantică va continua să reprezinte principalul garant al securităţii României, acţionând „anticipativ şi proactiv” la arhitectura globală de securitate confruntată în prezent cu provocări numeroase.

Citeşte şi: Tolo: Dacă Tudorel Toader, și nu Augustin Lazăr, ar fi refuzat eliberarea unui deținut politic, pe câte voci reîntărite i-am fi cerut demisia?

Citește mai multe despre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă pe Libertatea.

Comentarii