Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă, atac la europarlamentarii din Opoziţie: "Eu nu văd ca în România să fie încălcat statul de drept"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă, atac la europarlamentarii din Opoziţie: "Eu nu văd ca în România să fie încălcat statul de drept"

Viorica Dăncilă, atac la europarlamentarii din Opoziţie: „Eu nu văd ca în România să fie încălcat statul de drept”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, într-un interviu acordat Antena 3, că nu vede ca statul de drept să fie încălcat. Ea a cerut Opoziției să nu facă din această temă un subiect de campanie electorală pentru că ar aduce un prejudiciu României, menţionând că ”este neplăcut că multe din dezinformări vin de la eurodeputații români” .

De Valentina Postelnicu,

”Eu nu văd ca în România să fie încălcat statul de drept și nu aș vrea ca acest subiect să devină subiect de campanie electorală. Dacă cineva din România crede că are de câștigat dacă face din acest lucru un subiect de campanie electorală eu nu cred acest lucru. Eu cred că acest subiect va aduce un prejudiciu României”, a spus premierul.

Premierul a mai spus că „toți susținem lupta împotriva corupției, dar nu trebuie să lipim această etichetă României, că aici există corupție și în alte state nu”.

Ea s-a referit la Ordonanţa pregătită de ministrul Justiţiei, privind reluarea tuturor proceselor celor condamnaţi în baza protocoalelor secrete, declarate neconstituţionale, sau de către completurile de 5 judecători.

„Ministrul Justiției nu a vorbi de amnistie. El a vorbit de Ordonanţă care să dea posibilitatea celor care au fost judecați de complete de judecată constituite ilegal, să îndrepte aceste lucruri. Pot fi chiar condamnări mai mari, sau că nu trebuiau fi condamnați. Totul trebuie să fie corect. Acest lucru dă șansa unui proces corect pentru cetățeni și asta face parte din drepturile omului. Tocmai faptul că nu s-a făcut referire la acest lucru, ci la amnistie, arată că informațiile care se trimit către Bruxelles nu sunt corecte”, a spus Dăncilă.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Ea a mai arătat că este „neplăcut că multe din dezinformări vin de la eurodeputații români” și că acestora ar trebui să le fie rușine, pentru că au fost votați să reprezinte țara, nu să exporte problemele interne la nivel european.

”Din păcate foarte mult și cred că aceasta (dezinformarea – n.r.) a fost principala problemă în România. Nu faptul că România nu era pregătită, România era pregătită pentru președinție, nu faptul că România nu ar putea soluționa probleme majore la nivel european, ci faptul că alții au spus că România nu poate și au venti cu aceste dezinformări. Ceea ce este neplăcut este că multe din aceste dezinformări vin din România, de la membrii Parlamentului european români și nu putem uita faptul că nu au fost numai dezinformări, au fost eurodeputați care au votat împotriva României”, a declarat la Antena 3 Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: André Rieu, interviu exclusiv pentru Libertatea: „Dacă am da fiecăruia un instrument muzical în locul unei arme, lumea ar fi un loc cu adevărat de trăit”

Close
Închide
  Close