De Valentina Postelnicu,

Pe agenda discuţiilor se află candidaturile pentru Congres, modificările aduse Statutului PSD dar şi alegerile interne din acele filiale unde conducerea este interimară.

Remanierea guvernamentală ar putea intra în discuţia partidului, în condiţiile în care există nemulţumiri legate de unii miniştri, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat deja că face o evaluare, pe fircare portofoliu în parte.

Printre cei vizaţi de schimbare se află Carmen Dan, la Interne, Petre Daea, la Agricultură, Daniel Suciu, la Dezvoltare Regională, cei consideraţi apropiaţii lui Liviu Dragnea, în Executiv.

Premierul trebuie să vină, în iulie, şi cu două propuneri de vicepremier, rămase libere în urma preluării de către Ana Birchall a Ministerului Justiţiei şi a plecării lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi.

Preşedintele a respins deja propunerea pentru vicepremier pe parteneriate strategice, din partea premierului, în persoana lui Titus Corlăţean.

Principala problemă a celor din PSD este, însă, Congresul din 29 iunie, unde se va alege preşedintele partidului, preşedintele executiv şi secretarul general. Este vorba despre conducerea care, în prezent, este interimară, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Până acum, niciun lider important nu şi-a anunţat dorinţa de a candida, doar premierul Viorica Dăncilă afirmând că vrea să preia şefia partidului.

Pentru funcţia de secretar general ar intra în cursă senatorul Robert Cazanciuc, la fel ca şi Felix Stroe, de la PSD Constanţa.

Ministrul Ecaterina Andronescu anunţa, recent, că urmează să se decidă dacă va candida, la Congres, pentru şefia partidului.

Buzatu, pentru Libertatea: „Nici măcar mişcări de trupe nu sunt. Congresul acesta este doar de stabilizare, se pregătesc pentru cel de anul viitor”

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat că este vorba despre o întâlnire normală, cu preşedintele partidului, înainte de Congres.

„Evident că se vor discuta, cu liderii de organizaţii, lucruri legate de organizarea Congresului, de conferinţele judeţene, de modificările la Statut, forma finală a acestor modificări”, a spus Buzatu.

El a precizat că lipsa altor candidaturi, din partea liderilor, la Congres, nu este neapărat o problemă pentru formaţiunea care a avut un rezultat slab la alegerile europarlamentare şi şi-a pierdut şi liderul, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

„Ce putem face noi? Dacă aş putea, aş candida eu, dar acum, cu vârsta…Nu am candidat când era momentul, am candidat odată la funcţia de secretar general, dar mai mult aşa, să fac atmosferă şi să îi învăţ cu candidaturile multiple”, a afirmat el, arătând că nu îşi doreşte nicio funcţie şi nici nu pooate fi nimeni obligat să candideze.

„Nici măcar mişcări de trupe nu sunt, în sensul unor tabere. Înseamnă că lumea este hotărâtă. Cu toţii înţeleg că acest Congres este unul de stabilizare a conducerii partidului, până la congresul ordinar de anul viitor. În aceste condiţii, cine îşi doreşte să candideze, o va face atunci”, a spus el.

Citeşte şi:
Aplicația Clever Taxi a lui Daimler Benz a plătit un articol în Adevărul, care-i prezintă pe taximetriștii români drept niște brute limitate, homofobe și amenințătoare!