Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă, la moţiunea de cenzură: Voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie, ca să facem ce e în programul de guvernare. Textul este profund neserios
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorica Dăncilă, la moţiunea de cenzură: Voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie, ca să facem ce e în programul de guvernare. Textul este profund neserios

Viorica Dăncilă, la moţiunea de cenzură: Voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie, ca să facem ce e în programul de guvernare. Textul este profund neserios

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură, că demersul Opoziţiei este unul "profund neserios", şi că i-a fost greu să înţeleagă logica acestor acuzaţii aduse de cei de la PNL, USR şi PMP.

De Valentina Postelnicu,

Am citit cu atenţie textul moţiunii, încă din start aş fi vrut să cred că puteţi da dovadă de onestitate. (..) Mi-a fost greu să înţeleg logica acuzaţiilor, înţeleg că e un exerciţiu democratic, pe care Opoziţia îl are la dispoziţie, dar mă aşteptam să trataţi cu seriozitate acest demers. Cu tot respectul, este un text profund neserios. Mă aşteptam să vă respectaţi în primul rând pe dumneavoastră, să aveţi o minimă consideraţie, faţă de logică şi rolul pe care îl aveţi în Opoziţie„, a spus Dăncilă.

Dăncilă a spus că a fost criticată pentru schimbările de miniştri dinaintea ei. „Ce să vă răspund? De ce au schimbat miniştri domnul Tudose sau Grindeanu?”, a spus ea.

Premierul a precizat că fiecare ministru avea o obligaţia clară şi un parcurs strict pe care trebuia să îl realizeze.

„I-am schimbat pe cei care au rămas în urmă. Ce ar fi trebui să fac? Să îi las în funcţie? Hotărâţi-vă ce vreţi de la acest Guvern, să ţină sau să nu ţină un ministru care nu a dat rezultate. (..) Scopul unui Guvern nu este să ţină locurile calde pentru miniştri. (..) Voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie, ca să facem ce este scris în programul de guvernare. M-aţi criticat că o susţin pe doamna Carmen Dan. Ce ar fi trebuit să fac, să o schimb? Vă spun că nu o remaniez pentru motivele invocate de dumneavoastră”.

Ea a continuat: „Tot timpul l-ați criticat pe domnul ministru al Transporturilor, domnul Lucian Șova. Când l-am propus spre remaniere, ați devenit susținătorii săi! Scopul unui guvern nu e să țină locurile calde pentru  miniștri. Scopul unui guvern este să realizeze ce s-a promis în campania electorală. Și vă spun cu toată răspundere, voi schimb oricâți miniștri va fi nevoie ca să facem ceea ce scrie în programul de guvernare”.

Viorica Dăncilă a mai spus că a avut senzaţia că vede o moţiune adresată guvernului Macron, nu împotriva Vioricăi Dăncilă.

„Doriţi o Europă cu două viteze. Cum vă susţineţi ţara?”, a spus ea.

Citeşte şi: Vecinul cuplului Firea-Pandele secretizează iluminatul festiv. Adrian Corbu, director al companiei care se ocupă de iluminatul Bucureștiului, refuză să spună cine a câștigat contractul pentru decorațiunile de Crăciun

Close
Închide
  Close