Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE/ Viorica Dăncilă, vizită oficială în Spania. A fost primită de omologul său spaniol, Pedro Sanchez (FOTO / VIDEO)

Premierul Viorica Dăncilă efectuează astăzi o vizită oficială în Spania, unde s-a întâlnit cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez. Totodată, Viorica Dăncilă va fi primită și de Regele al VI-lea. Şefa Executivului este însoțită în Spania de vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi de miniştrii Teodor Meleşcanu, Mihai Fifor, Ştefan Oprea şi Rovana Plumb.

UPDATE ora 17.30 Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut convorbiri cu președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, în cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în Regatul Spaniei.

Au fost semnate două memorandumuri de înțelegere, ce permit elaborarea de proiecte comune în domenii precum apărarea și modernizarea administrației publice:

➢ Memorandum de înțelegere între Ministerul Apărării Naţionale din România și Ministerul Apărării din Spania privind cooperarea în domeniul apărării;

➢ Memorandum de înțelegere între Institutul Naţional de Administrație (INA) din România şi Institutul Naţional de Administrație Publică spaniol (INAP).

Au fost, de asemenea, discutate perspectivele de extindere a cooperării în domeniile infrastructurii rutiere și feroviare, având în vedere proiectele aflate în derulare cu parteneri spanioli și expertiza în domeniu a părții spaniole. S-a convenit crearea unui grup de lucru tehnic între autoritățile responsabile în domeniu, care să faciliteze accesul la experiența Spaniei în acest sens.

În finalul întrevederii, Viorica Dăncilă a adresat președintele guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, invitația de a efectua o vizită în România.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Sursa FOTO/VIDEO: GUVERNUL ROMÂNIEI


Premierul Dăncilă a făcut anunţul miercuri, la începutul şedinţei de Guvern. „Mă voi afla mâine (n.r. – joi) într-o vizită de lucru în Spania, unde voi avea o întrevedere cu omologul meu spaniol şi voi fi primită de regele Spaniei”, a declarat miercuri Dăncilă.

Şefa Executivului va fi însoţită în Spania de vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi de miniştrii Teodor Meleşcanu (Afaceri Externe), Mihai Fifor (Apărare), Ştefan Oprea (Mediul de Afaceri) şi Rovana Plumb (Fonduri Europene).

„Cu prilejul acestei vizite, vom discuta aspecte ce ţin de cooperarea în plan european dintre România şi Spania, aprofundarea relaţiilor bilaterale în domeniul economic, al apărării, administraţiei publice, absorbţiei fondurilor europene. Un alt subiect de interes comun îl reprezintă (…) aprofundarea cooperării în plan european, în perspectiva preluării şi exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a afirmat premierul.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

La ora locală 13.00 (ora 14.00, ora României), Viorica Dăncilă are programată întâlnirea cu omologul spaniol, Pedro Sanchez.

Iar la ora locală 17.30 (ora 18.30, ora României), premierul urmează să fie primit de regele Spaniei, Felipe al VI-lea al Spaniei.

Vizita premierului Viorica Dăncilă a fost anunțată anterior și de Casa Regală a Spaniei.

„Majestatea Sa regele o va primi la Palatul Zarzuela pe Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Viorica Dăncilă, premierul României, va face o vizită în Spania în zilele de 6 şi 7 septembrie”, este anunţul publicat pe pagina oficială a Casei Regale spaniole.

Vizita premierului în Spania are loc în contextul în care președintele a chemat Guvernul la Palatul Cotroceni pentru consultări privind rectificarea bugetară. Viorica Dăncilă a anunțat că nu va merge și i-a delegat pe miniștrii Finanțelor și Justiției.


Citește și:

Situație fără precedent în România. Guvernul face rectificare bugetară fără aviz CSAT, Iohannis anunță un blocaj instituțional

https://youtu.be/zeeLqnVYKfo

Close
Închide
  Close