Mergi direct la conținut »
Virusul gripal mai face o victimă. Numărul morților a ajuns la 8
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Virusul gripal mai face o victimă. Numărul morților a ajuns la 8

Virusul gripal mai face o victimă. Numărul morților a ajuns la 8

Încă o persoană a murit din cauza virusului gripal. Este vorba despre un adolescent în vârstă de 17 ani din Teleorman, care a decedat luni dimineața. Băiatul nu a fost vaccinat antigripal.

În urma morții tânărului din Teleorman, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, arată Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică, scrie trnews.ro.

„Deces nou confirmat cu virus gripal. Copil în vârstă de 17 ani, sex masculin, din județul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A și Virus Respirator Sincitial, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal”, a transmis CNSCBT într-un comunicat.

Totuși, ministerul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă. Ea precizează că este o circulație mai intensă a virusului gripal și arată că nu a fost anunțată ca vreun spital să fi intrat în carantină.

”Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoștință ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment”, a declarat ministrul Sănătății la un eveniment de lansare a unei campanii de vaccinare.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Sorina Pintea a mai adăugat că circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministerul Sănătății a anunțat că statul a cumpărat 1.300.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze se află încă în stoc.

Statul acoperă costurile vaccinului antigripal pentru grupele de risc ale populației: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni și femei gravide.


CITEȘTE ȘI: FOTO / Mii de polonezi în stradă, după moartea primarului Pawel Adamowicz. Născut în Gdansk, Donald Tusk a vorbit mulțimii


 

Close
Închide
  Close