„Trebuie să fim pregătiţi de scenariul cel mai grav”, a declarat pentru presa ucraineană, fostul sportiv de performanță, în vârstă de 50 de ani.

Vitali a vizitat împreună cu fratele său, Vladimir, şi el campion la box, un centru de recrutare din Kiev pentru voluntarii gata de luptă în cazul unui atac asupra orașului.

„Sperăm ca acesta să nu devină realitate, dar dacă agresori vin în ţara noastră nu vom avea altă alegere, va trebui să ne apărăm oraşul, ţara, viitorul”, a adăugat Kliciko.

Vladimir Kliciko s-a înscris şi el pe lista de recrutare în caz de conflict, spunând că vrea să-şi „protejeze” apropiaţii.

Primarul Kliciko a dat asigurări că administraţia lucrează cu armata la planuri de apărare a oraşului, cu o populație de aproape 3 milioane de locuitori.

El a recunoscut totuşi că oraşul nu dispune încă de sisteme de comunicaţii de urgenţă, în cazul în care rețelele de telefonie și de internet vor suferi avarii.

Tensiunile dintre Rusia și Occident au ajuns la cote maxime, după ce Kremlinul a comasat zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina, Rusia fiind acuzată de vest că să se pregăteşte să atace Ucraina. Moscova dezminte, însă, orice intenţie de acţiune militară, însă a impus o serie de condiții pentru rezolvarea crizei, în special asigurarea că Ucraina nu va fi niciodată membră a NATO.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat săptămâna trecută la calm, în ceea ce privește criza de la granița țării.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri de institutul ucrainean Centrul Razumkov, aproape 45% dintre ucraineni cred într-o posibilă intervenţie rusă în Ucraina şi aproape 44% sunt de părere că aceasta nu va avea loc.

Urmărește-ne pe Google News