Mergi direct la conținut »
UPDATE | Vizita lui Tăriceanu în SUA a costat ALDE 50.000 de dolari. Reacţia preşedintelui Senatului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE | Vizita lui Tăriceanu în SUA a costat ALDE 50.000 de dolari. Reacţia preşedintelui Senatului

UPDATE | Vizita lui Tăriceanu în SUA a costat ALDE 50.000 de dolari. Reacţia preşedintelui Senatului

Președintele Senatului a fost la începutul săptămânii într-o vizită în capitala Statelor Unite, unde s-a întâlnit cu vicepreședintele SUA Mike Pence. Potrivit Newsweek, pentru cele două zile pe care Tăriceanu le-a petrecut în Washington DC, ALDE a plătit 50.000 de dolari, în trei tranșe.

De Elena Petre,

UPDATE ora 14.10 Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat DcNews, că o firmă de consultanţă s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă PR, în această vizită, el acuzându-l pe ambasadorul României în SUA, George Maior, că nu ajută la stabilirea unor relaţii între România şi oficialii americani.

„Am avut o firmă de consultanță care s-a ocupat nu doar de această întâlnire ci și de PR, pentru că noi constatăm că imaginea României este deformată în SUA. Observăm că ambasadorul SUA la Washington a continuat linia de pe vremea președintelui Băsescu de a izola oamenii politici din România, de a nu crea contacte cu oficialii americani pentru o mai bună imagine a României. În acest context am apelat la mijloacele legale și normale pentru a putea ajunge în contact cu oficiali americani și nu doar pentru mine, ci pentru a îmbunătăţi imaginea României”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mers în Statele Unite, pe 8 și 9 aprilie, pentru a participa la Conferința Globală a Platformei Parlamentare pentru Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, după cum anunță un comunicat al Senatului.

În timpul vizitei, președintele Senatului s-a întâlnit cu vicepreședintele SUA Mike Pence și cu consilierul pentru securitate națională al vicepreședintelui SUA, gen.lt.(r) Keith Kellogg.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Totodată, Tăriceanu a anunțat pe Facebook că s-a întâlnit și cu Ted Cruz, senator republican pentru statul Texas, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2016.

Toate aceste întâlniri au costat 50.000 de dolari, arată contractul semnat de firma de lobby Mercury Public Affairs LLC și Keystone Strategic Advisers LLC, reprezentantul ALDE în SUA, după cum notează Newsweek.

“Keystone Strategic Advisers a încheiat, la rândul ei, un contract cu Mercury Public Affairs, pentru a atinge obiectivele solicitate de ALDE, respectiv întâlniri cu oficiali guvernamentali americani. Din documentele depuse conform Foreign Agents Registration Act, reiese că „clientul” va plăti către Mercury Public Affairs 50.000 de dolari, în trei tranșe: 10.000 de dolari la execția înțelegerii, 20.000 USD la 5 mai și alți 20.000 USD la 5 iunie”, au mai notat jurnaliștii Newsweek.

În noiembrie 2017, site-ul legistorm.com, site specializat în monitorizarea activității Congresului american și al activităților de lobby, scria că PSD a plătit 100.000 de dolari unui grup de lobby de la Washington pentru a aranja o întâlnire între Liviu Dragnea și Mike Pence.


Citește și:

VIDEO / Interviu cu Traian Băsescu, despre alegerile europarlamentare, politicieni și justiție: „La Guvernul Dăncilă e neputință intelectuală, miniștrii au un IQ sub media populației”

Close
Închide
  Close