Mergi direct la conținut »
Vizita Papei Francisc în România. A început distribuirea biletelor pentru slujba de la București. Ce interdicții au credincioșii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Vizita Papei Francisc în România. A început distribuirea biletelor pentru slujba de la București. Ce interdicții au credincioșii

Vizita Papei Francisc în România. A început distribuirea biletelor pentru slujba de la București. Ce interdicții au credincioșii

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai - 2 iunie. Călătoria apostolică a Suveranului Pontif începe de pe București, unde vineri, 31 mai, de la ora 18.10, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Iosif.

Arhidieceza Romano-Catolică de București (ARCB) a început distribuirea biletelor gratuite pentru evenimentul „Papa la București”, atât în format tipărit, cât și electronic, începând cu 26 mai.

„Toți pelerinii care s-au înregistrat pe platforma înscrieri.papalabucuresti.ro vor primi biletele de acces în formă tipărită sau în format electronic. Acest bilet este nominal, are un cod unic de bare și poate fi prezentat atât în formă tipărită, cât și electronică. În caz că ați intrat în posesia unui bilet tipărit, cel atașat este o copie identică ce se poate folosi în aceleași condiții. Nu este un alt bilet”, au informat cei de la ARCB.

Pelerinii n-au voie cu animale de companie și cu umbrele

Credincioșii care vor să participe la eveniment și și-au rezervat bilete trebuie să știe anumite lucruri despre organizarea evenimentului.

„Fiecare bilet emis are specificate informații personalizate cu privire la zona de pelerinaj alocată, precum și despre punctele de acces și intervalul orar în care fiecare pelerin trebuie să se prezinte pentru a putea intra în zona delimitată. În anexa atașată comunicatului sunt detaliate toate sectoarele de pelerini, punctele de acces și intervalele orare de acces.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Deoarece zonele amenajate nu comunică între ele, este foarte important ca fiecare pelerin să respecte întocmai instrucțiunile de pe biletul propriu și să se prezinte la punctul de acces indicat. La punctul de acces se poate intra numai în intervalul orar specificat pe bilet, interval care a fost stabilit în funcție de restricționarea traficului din zona respectivă. Pelerinii sunt încurajați să folosească mijloacele de transport în comun, întrucât în zonă nu vor exista locuri de parcare disponibile.

Oamenilor le este interzis să vină cu animale de companie și, mai mult, fiecare trebuie să aibă un act de identitate asupra lui. La intrare se va face un control de securitate și s-ar putea ca acolo să li se solicite prezentarea unui act de identitate.

Pelerinii au și alte interdicții: nu trebuie să aibă asupra lor umbrele sau alte obiecte contondente. Toate obiectele personale care prezintă un potențial pericol vor fi reținute în punctele de acces și vor putea fi recuperate începând cu data de 3 iunie, de la sediul Centrului de Înscrieri ARCB, Str. G-ral. Berthelot, Nr. 19, lângă Librăria Sf. Iosif. De asemenea, nu sunt permise bagaje voluminoase.

ZONELE DE ACCES ȘI INTERVALUL ORAR ÎN CARE SE VA INTRA PRIN FIECARE PUNCT ÎN PARTE


Tolo, un mesaj de mulțumire pentru tânăra generație: „Din Noua Zeelandă și până în Peru, românii au votat pentru Europa”

Close
Închide
  Close